Bij lokale politici in Mill heerst angst voor sluiting Millse vestiging Merletcollege.
Bij lokale politici in Mill heerst angst voor sluiting Millse vestiging Merletcollege.

'Zal alles doen om Merletcollege Mill te behouden'

Onderwijs 214 keer gelezen

MILL | Wethouder Erik van Daal zal zich nu en in de toekomst hard blijven maken om de Millse vestiging van het Merletcollege open te laten houden, ook als over twee jaar nieuwbouw van die school in Cuijk klaar is. "Ik heb Paul Metzemaekers (rector) gesproken en heb hem aangegeven dat wij als gemeente het Merletcollege in Mill heel belangrijk vinden", onderstreept Van Daal.

Het gesprek tussen Van Daal en Metzemaekers volgt kort nadat VKP-fractievoorzitter Sjors van Kempen zijn angst had uitgesproken dat sluiting voor het Merletcollege in Mill dreigt 'nu daadwerkelijk gestart zal worden met de nieuwbouw'. Hij noemde de woorden van de rector in deze krant ('dat sluiting voorlopig niet aan de orde is') zelfs een 'diplomatieke bevestiging'. Van Kempen: "De combinatie van de nieuwbouw in Cuijk met het niet investeren in het pand in Mill sterken het vermoeden van de VKP dat de locatie in Mill gedwongen moet (gaan) sluiten. Dit om de leegstand aldaar op te vullen en het feit dat het pand in Mill niet meer bij de tijd is. De VKP betreurt deze ontwikkelingen ten zeerste waardoor het aanbod van kwalitatief goed voortgezet onderwijs op redelijk bereikbare afstand (het openbaar vervoer is dramatisch in onze regio) centraal in het Land van Cuijk verder zal afnemen."
Van Daal (VKP): "Niet alleen voor onze gemeente, maar ook voor de directe omgeving is het Merlet in Mill heel belangrijk. De heer Metzemaekers geeft aan dit ook te vinden, zeker omdat dit een excellente school is. Garanties voor de toekomst geeft hij echter niet. Uiteraard blijf ik als verantwoordelijk wethouder met hem hierover in gesprek en ik zal er alles aan doen om deze school voor Mill te behouden. Op dit moment is sluiting niet aan de orde."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant