CDA en VVD willen 'dynamische' verlichting langs fietspad Ottersum-Ven-Zelderheide.
CDA en VVD willen 'dynamische' verlichting langs fietspad Ottersum-Ven-Zelderheide.

CDA en VVD willen 'dynamische' verlichting langs fietspad N291

Verkeer en vervoer 30 keer gelezen

OTTERSUM | De gemeente Gennep gaat extra straatlantaarns plaatsen bij het fietspad langs de N291 tussen Ottersum en Ven-Zelderheide. Dit besluit komt voort uit een gezamenlijk voorstel van CDA en VVD uit november 2015. Beide partijen roepen nu op om een pilot te starten met dynamische verlichting die bij beweging van fietsers of wandelaars wordt ingeschakeld.

"Wij zijn blij dat de gemeente Gennep nu op ons aandringen en zonder duur onderzoek een verbetering van de veiligheid door meer straatlantaarns zal realiseren. Wel baart het ons zorgen dat het college van Burgemeester en Wethouders ook in de toekomst de verlichting wil uitschakelen (avondschakeling) tussen 00.00 uur en 06.30 uur", aldus de fractievoorzitters Twan Reintjes (CDA) en Janine van Hulsteijn (VVD).

'Innovatieve oplossing'
Het fietspad tussen Ottersum en Ven-Zelderheide zou volgens CDA en VVD een pilot kunnen worden voor het gebruik van dynamische verlichting die door beweging van fietsers of wandelaars wordt ingeschakeld. "Dit is een innovatieve ontwikkeling die wordt gesteund door de fietsersbond en die zal bijdragen aan de sociale en fysieke veiligheid langs de N291. Tevens komt dit overeen met de wens die de raad heeft om tot 'innovatieve oplossingen' te komen. De kosten (7.500 euro) vormen slechts beperkte extra uitgaven tegenover het belang van deze investering."
Tijdens de raadsvergadering op 18 april zullen CDA en VVD een motie indienen om de 'dynamische' pilot gerealiseerd te krijgen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant