Groep 7-leerlingen brengen 13, 14 en 15 april weer bezoek aan technische bedrijven.
Groep 7-leerlingen brengen 13, 14 en 15 april weer bezoek aan technische bedrijven.

Basisschoolleerlingen in de rij voor 'technisch' bedrijfsbezoek

Onderwijs 101 keer gelezen

CUIJK | "Wij zijn blij gestemd", onderstreept vestigingsmanager Trees Hamers van TechnoPromo. Ondanks de afname van het leerlingaantal in het Land van Cuijk en Noord-Limburg stromen de leerlingen weer volop richting de Bedrijfsbezoeken op 13, 14 en 15 april.

Ook dit jaar nemen wéér meer leerlingen van groep 7 deel, namelijk zo'n 800. "Natuurlijk danken we dit feit vooral aan de vele bedrijven die hun verantwoordelijkheid dragen om gedurende één of meer dagdelen een bezoek voor kinderen te organiseren en uit te voeren. Daarnaast besteden twee TechnoPromo-medewerkers, vooral op vrijwillige basis, heel veel uren aan het werven, screenen en informeren van bedrijven en scholen over de bedrijfsbezoeken", legt Hamers uit. "Kinderen gaan goed voorbereid op pad; er wordt in kleine groepjes een bedrijf bezocht; het bedrijf en de school liggen niet te ver van elkaar af; de bedrijven laten de kinderen ook iets beleven en het bezoek wordt achteraf in een presentatie verwerkt."
TechnoPromo streeft ernaar om elk kind uit de regio een keer in een bedrijf te laten kijken. "Het concept blijkt ijzersterk, ook na al die jaren. We hopen dat de bedrijfsbezoeken een voorbeeld zijn voor andere regio's, zoals TechnoPromo dat als Techniekcentrum ook landelijk is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant