Leden van De Meere protesteerden donderdag bij het gemeentehuis in Boxmeer. (foto: Bas Delhij)
Leden van De Meere protesteerden donderdag bij het gemeentehuis in Boxmeer. (foto: Bas Delhij)

't Hoogkoor wordt verbouwd; geen eigen hal voor De Meere

Politiek 184 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer houdt vast aan verbouwing van sporthal 't Hoogkoor en ziet een eigen turnhal voor gymnastiekvereniging De Meere niet zitten. Dat is de voornaamste conclusie van de commissievergadering van gisteravond. Een definitief besluit wordt echter nog niet volgende week door de gemeenteraad genomen, omdat Ahold de kans krijgt de eerder geschrapte plannen -om een nieuwe supermarkt te combineren met verbouwing van een sport- en turnhal- opnieuw in te dienen.

De oproep van Mark Costermans van gymnastiekvereniging De Meere om massaal naar het gemeentehuis te komen, had zijn uitwerking duidelijk niet gemist. Buiten werd geprotesteerd en zowel de publieke tribune als de kantine puilde uit met leden van de turnclub. "Hoe kun je je als vereniging blijven ontwikkelen wanneer de mogelijkheden en de omstandigheden er niet zijn?", hoorden zij hun inspreker vertellen aan de commissieleden. "De afgelopen veertien jaar zijn maar liefst veertien mogelijke opties de revue gepasseerd. U kunt zich voorstellen dat dit niet bijdraagt aan de vooruitgang en de verandering die de vereniging nodig heeft om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Het geloof in u en alle voorgaande commissieleden, raadsleden en wethouders die allemaal aangeven dat de Meere een eigen locatie nodig heeft lijkt langzaam weg te ebben. Verschillende leden die deel hebben uitgemaakt van de accommodatiecommissie, waarvan hun kind de liefde ervaart voor de sport, hebben na jaren strijden de hoop opgegeven."

Teleurstelling
De leden van De Meere vertrokken uiteindelijk teleurgesteld naar huis, al kregen zij wel de toezegging dat bij de verbouwing van 't Hoogkoor een multifunctionele turn- en gymnastiekvoorziening geïntegreerd zal worden op de eerste verdieping. De gemeente wil vooralsnog vasthouden aan 'variant 1', een grootschalige verbouwing voor 2,4 miljoen euro. De gemeenteraad neemt op 7 april echter nog geen besluit over de verbouwing, omdat Ahold de kans krijgt de eerder geschrapte plannen - om 't Hoogkoor te verbouwen in combinatie met een nieuwe Albert Heijn-supermarkt - opnieuw mag indienen. Deze plannen moeten wel voor het einde van de maand bij het college van B en W binnen zijn. Definitieve besluitvorming moet vervolgens plaatsvinden in de gemeenteraad van 19 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant