SP Cuijk stelde bewoners van de gemeente de vraag: 'Wat vinden jullie van de centrumplannen?' (foto: Diana Derks)
SP Cuijk stelde bewoners van de gemeente de vraag: 'Wat vinden jullie van de centrumplannen?' (foto: Diana Derks)

Centrumplan Cuijk 'mag een beetje meer kosten'

Politiek 79 keer gelezen

CUIJK | De Socialistische Partij (SP) in Cuijk stond vorige week zaterdag in het centrum van Cuijk in het kader van de 'Nee'-campagne rond het Referendum over Oekraïne van 6 april. Ook enquêteerden zij het winkelend publiek over het Centrumplan voor Cuijk. "Dat leverde ons vernieuwde inzichten op", kijkt SP-fractievoorzitter Bregje van Lieshout terug op een volgens haar 'geslaagde middag'.

Tijdens de komende raadsvergadering, op maandag 18 april, moet de Cuijkse gemeenteraad een besluit nemen over het zogeheten 'Beeldkwaliteitsplan centrum Cuijk', oftewel een flinke opknapbeurt voor het Cuijkse winkelhart. Als het aan het college van B en W ligt, wordt de meest ambitieuze variant (kosten 6,5 miljoen euro) uiteindelijk uitgevoerd; ruim 3,5 miljoen meer dan aanvankelijk werd gebudgetteerd. "Dat is simpelweg teveel", benadrukt Van Lieshout. "Dat vonden we al toen het eind 2015 voor het eerst aan bod kwam in de raad en dat vinden we nu nog. Bewoners van Cuijk hebben ons er echter wel op gewezen dat zij bepaalde elementen uit het centrumplan erg belangrijk vinden. Een meerderheid vindt het ook helemaal niet erg als het allemaal nog een beetje meer dan drie miljoen gaat kosten. Maar niet 3,5 miljoen euro meer. En het mag ook niet ten koste gaan van de zorg." Ze lacht: "En zoals je snapt, vinden wij dat zelf ook!"

Land van Cuijk
De samenwerking in het Land van Cuijk liet de SP (als bespreekonderwerp met bewoners) dit keer aan zich voorbij gaan, maar Van Lieshout wil nog wel iets kwijt over de recente raadsconferentie in Boxmeer. "Ik ben geschrokken van de slechte sfeer en de onwil om naar elkaar te luisteren. Het Land van Cuijk-gevoel ontbreekt totaal. Dat vinden wij erg jammer."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant