Wethouder Geertjan Wienhoven: 'Zijn niet tegen overname, maar willen voorwaarden weten.'
Wethouder Geertjan Wienhoven: 'Zijn niet tegen overname, maar willen voorwaarden weten.'

Gemeente Mook in maag met overname gemeenschapshuis

Politiek 357 keer gelezen

MOOK | De gemeente Mook en Middelaar zit in haar maag met de intentieovereenkomst die de Stichting Centrum Mook (SCM) wil sluiten met Carla van der Valk en Raymond van der Meer voor overname en exploitatie van het gemeenschapshuis en stuurde vorige week een boze brief aan SCM om haar ongenoegen over de gang van zaken kenbaar te maken. Burgemeester Wim Gradisen: "Het gemeenschapshuis is voor het overgrote deel tot stand gekomen met publieke middelen. Wij willen onze rechtspositie zeker stellen."

SCM heeft vorige week een boze brief ontvangen van B en W, waarin het ongenoegen over de gang van zaken kenbaar wordt gemaakt. De gemeente spreekt daarin van 'de schijn van kwade trouw'. De gemeente heeft volgens wethouder Geertjan Wienhoven (DGP) meermaals aangedrongen op duidelijkheid over de voorwaarden. "Want de Adalbert-school zal na 1 oktober bij ons aankloppen als er dan geen gymnastiekzaal beschikbaar is. En terecht", stelt Wienhoven. "Want dat zou betekenen dat zij dan naar Molenhoek of Middelaar moeten. Wij staan helemaal niet negatief over een overname, maar we willen wel weten onder welke voorwaarden. Gesprekken hierover hebben helaas nog niet tot een antwoord geleid."

Dagtekening
De 'brief-op-poten' kende een dagtekening van 31 maart 2016, een dag voordat SCM formeel de overdracht met Van der Valk en Van der Meer, tevens uitbaters van Maldensteijn (Malden), zou regelen. Volgens Han Büchner van SCM is de gemeente Mook en Middelaar 'er alleen maar op uit om SCM weg te krijgen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant