Woonlasten in Cuijk het laagste, in Mill en Sint Hubert het hoogste.
Woonlasten in Cuijk het laagste, in Mill en Sint Hubert het hoogste.

Cuijk hoort tot 20 goedkoopste woongemeenten van Nederland

Politiek 239 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Bewoners van de gemeente Cuijk kennen de minste woonlasten van de acht gemeenten in het Land van Cuijk en de Kop van Noord-Limburg. Een huishouden in Cuijk betaalt jaarlijks 865 euro en staat landelijk op plek achttien. Ook Bergen staat in de top-30. De duurste gemeente van de acht is Mill en Sint Hubert. Daar is de jaarlijkse kostenpost 1.166 euro.

Dat blijkt uit cijfers van Atlas van de Lokale Lasten van COELO (Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden), een onderzoeksinstituut dat is verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het gaat om de woonlasten inclusief waterschapsheffingen. De tarieven worden berekend op basis van de OZB, rioolheffing, toeristenbelasting, hondenbelasting, paspoort, omgevingsvergunning et cetera. "We horen tot de 25 goedkoopste gemeenten van Nederland en tot de vijf goedkoopste van Brabant", zegt de Cuijkse wethouder financiën Jos Nielen met gepaste trots. Ook in Bergen staat in de top dertig.
De woonlasten in de acht gemeenten zijn als volgt: Cuijk (865 euro), Bergen (897), Gennep (956), Boxmeer (998), Grave (1.029), Mook en Middelaar (1.070), Sint Anthonis (1.073). Mill en Sint Hubert bekleedt landelijk plek 313 van de 390 gemeenten met 1.166 euro per jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant