Huys Heijen moet een opvanglocatie voor vluchtelingen worden. (foto: Ingrid Driessen)
Huys Heijen moet een opvanglocatie voor vluchtelingen worden. (foto: Ingrid Driessen)

Huys Heijen kan (voorlopig) slechts 101 vluchtelingen huisvesten

Politiek Opvang vluchtelingen en statushouders 136 keer gelezen

GENNEP/HEIJEN | De gemeenteraad van Gennep komt op maandag 18 april bijeen om te praten over de opvang van 150 vluchtelingen in Huys Heijen voor een termijn van vijf jaar. Zeker het eerste jaar zal dit aantal echter maar net boven de honderd uitkomen, zo blijkt uit het raadsvoorstel. In verband met de belangstelling vindt de raadsvergadering plaats in zalencentrum Pica Mare in Gennep.

"Binnen de huidige bebouwing is de plaatsing van 150 asielzoekers niet mogelijk. De boerderij (in het verleden ook gebruikt voor de opvang van vluchtelingen) biedt plaats aan 112 bedden, wat met frictieleegstand neerkomt op 101 vluchtelingen. Ook de recreatieruimte zal in de boerderij gevestigd worden", schrijft het Gennepse college van B en W in het voorstel dat op maandag 18 april voorligt bij de gemeenteraad.
Huys Heijen is al twee jaar bezig om, samen met de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed en de gemeente Gennep een aanvraag te het voorbereiden voor nieuwbouw op het terrein. De gemeente Gennep verwacht dat binnen een jaar een omgevingsvergunning verleend kan worden voor een nieuw verblijf en centrum voor de paardenmensport. "Als de raad instemt met de plannen, kan de nieuwbouw echter daarvoor niet gebruikt worden, maar voor de opvang van overige vluchtelingen. Zo kan het azc op termijn van 101 naar maximaal 150 vluchtelingen toegroeien."

Raadsvergadering
Om zoveel mogelijk belangstellenden de gelegenheid te geven de vergadering bij te wonen, wordt de raadsvergadering van 18 april niet in het oude stadhuis gehouden, maar in zalencentrum Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. De vergadering begint om 20.00 uur. NIMA TV (Ziggo kanaal 44) zal de vergadering live proberen uit te zenden. Tevens is de raad live te beluisteren via www.gennep.nl. Wie aanwezig wil zijn bij de raadsvergadering, moet zich melden via griffie@gennep.nl of bellen met (0485) 49 41 41.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant