Joris Bergman naast docente Sylvia Bates van Metameer. (foto: Harrie Koolen)
Joris Bergman naast docente Sylvia Bates van Metameer. (foto: Harrie Koolen)

Joris Bergman van Metameer wint Young Writers Contest

Onderwijs 372 keer gelezen

BREDA/LEDEACKER | "De media polariseren te veel het asieldebat. Laat je minder leiden door de media, zoek de nuance." Deze boodschap verkondigde de 18-jarige Joris Bergman uit Ledeacker, waarmee hij deze week de Young Writers contest in Breda won. Joris, die vorig jaar al tweede werd, sluit daarmee op indrukwekkende wijze zijn school-cv op Metameer af: beste Young Writer van Nederland.

De leerling van tweetalig 6 vwo van Metameer Stevensbeek uitte kritiek op de journalistiek van dit moment. Journalisten leggen te veel nadruk op de slechte tijden, terwijl ze ook het goede zouden moeten benoemen. 'Looking from a different window' is het devies van de scholier die na het tweetalig vwo Biotechnologie in Wageningen wil gaan studeren.

Aanvulling op studiefinanciering
Als winnend finalist mag Joris Bergman zich de beste Young Writer van Nederland 2016 noemen. Bovendien mag hij naar de internationale nieuwsdienst Thomson Reuters in Amsterdam en is hij uitgenodigd op de Britse ambassade in Den Haag. Joris' opiniestuk wordt gepubliceerd op de website dutchnews.nl. "Ik was er eigenlijk niet zo mee bezig dat ik kon winnen. Ik vond het gewoon leuk om mee te doen. Misschien is dat wel de doorslaggevende factor geweest."
En als hem een baan wordt aangeboden bij Reuters? "Als bijbaantje zou ik dat aanbod wel aannemen. Dat is dan een mooie aanvulling op mijn studiefinanciering."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant