'Grave moet zelfstandig blijven.'
'Grave moet zelfstandig blijven.'

Rick Joosten (LPG) benadrukt: 'Grave moet zelfstandig blijven'

Politiek 313 keer gelezen

GRAVE | Na de raadsconferentie van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk op 23 maart zou de vervolgkoers worden bepaald. Het blijft echter lang stil. Gemeenten wensen een open onderzoek naar mogelijkheden van verdergaande bestuurlijke samenwerking. Rick Joosten (Lokale Partij Grave en lid regieteam) is hier tegen. "Kijk nou eerst eens wat ons verbindt. Er zijn twaalf samenwerkingsprojecten afgesproken, laten we ermee aan de slag gaan en vertrouwen winnen."

"Grave moet zelfstandig blijven, een eigen burgemeester en het bestuur dichtbij. Als we opgaan in een groter geheel zal er voor Grave weinig overblijven. Denk aan de aankoop van het Visioterrein: dat wilden we omdat dat voor Grave van belang is. Het is gelukt. De vestingwerken weer zichtbaar maken; het gaat gebeuren en het is voor het verhaal van Grave van belang. Als we opgaan in één Land van Cuijk, worden voorzieningen op peil gehouden, maar is er dan geld beschikbaar voor Graafse zaken?"

'Innovatieve vormen'
Hij vervolgt: "Zeker, we willen samenwerken. Ik denk aan innovatieve vormen van samenwerking, waarbij we 70% regionaal oppakken en 30% zelfstandig regelen. Wethouderstaken kunnen dan ook regionaal verdeeld worden, denk aan economische zaken. Op het gebied van het sociale terrein doen we al bijna alles samen, zelfs in een groter verband met 18 gemeenten. We moeten samen doen wat we niet alleen aankunnen. Ambtelijke samenwerking juichen we toe; we worden er minder kwetsbaar door. LPG heeft het standpunt dat als het beter is om samen te werken je dat moet doen. Maar misschien moeten we voor bepaalde zaken ook kijken naar Wijchen of Nijmegen!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant