Waterlinie in Grave, waar het tweede project van GBB met grondgebonden huizen komt.
Waterlinie in Grave, waar het tweede project van GBB met grondgebonden huizen komt.

Presentatie nieuwe gebiedsvisie Wisseveld pas na de zomer

Politiek 65 keer gelezen

GRAVE | Graafse raadsleden hebben deze week tijdens de raadsvergadering opnieuw vragen gesteld over Wisseveld/Waterlinie, het gebied tussen de brug van Grave en het centrum aan de Maas. Hennie Bongers van Keerpunt 2010 bevroeg wethouder Daandels (CDA) over de toegezegde gebiedsvisie van projectontwikkelaar GBB. Daandels: "Er is nog geen planning voor de procedure van de gebiedsvisie, dat hangt af van het indienen ervan."

Door Annelies Graafsma

GBB verwachtte voor de zomer de visie openbaar te kunnen maken. Op de vraag van Keerpunt 2010 over plannen rond detailhandel op het terrein, antwoordde wethouder Daandels: "In het bestemmingsplan dat nu aan de orde is, staat geen detailhandel gepland. Ik zal u tijdig informeren over de procedure van GBB, waarschijnlijk na de zomer."

Detailhandel in centrum
Voor de Graafse gemeenteraad speelt het aantrekkelijk houden van het centrum van Grave een belangrijke rol in de discussie over wat er op Wisseveld/Waterlinie staat te gebeuren. Wethouder Daandels zei hier eerder over: "Regionaal is de intentie detailhandel in het centrum te concentreren. Dit geldt ook voor het college van Grave. Projectontwikkelaar GBB moet hier in haar gebiedsvisie rekening mee houden." Het college onderschrijft hiermee de visie van de andere gemeenten in het Land van Cuijk. Adviesbureau DTNP legde deze regionale visie vast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant