De N77 moet in de toekomst mogelijk vanaf knooppunt Rijkevoort naar Mill en Uden leiden.
De N77 moet in de toekomst mogelijk vanaf knooppunt Rijkevoort naar Mill en Uden leiden.

N77 of A77: vragen VVD Brabant aan GS over 'goede verbinding'

Verkeer en vervoer 111 keer gelezen

'S-HERTOGENBOSCH | Statenlid Suzanne Otters van de VVD-fractie in de Provinciale Staten van Noord-Brabant heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) over een 'goede verbinding tussen de A77 en A50'.

"De afstand van Uden naar Boxmeer is hemelsbreed 23 kilometer. Wil men van het provinciehuis naar Boxmeer, dan leidt een geavanceerd navigatiesysteem de auto via Gelderland (A50, A326, A73). Een alternatieve route is via verschillende provinciale wegen, die overigens qua reistijd niet sneller zijn", schrijft Otters aan GS. "AgriFood Capital wil Noordoost-Brabant in 2020 laten excelleren als dé topregio in agrifood. Een robuuste oost-westverbinding zou zowel een aantrekkelijk woon- en werkklimaat als grensoverschrijdende samenwerkingen ten goede komen."
VVD Brabant wil nu van GS weten of zij van mening zijn 'dat een goede c.q. snellere verbinding een meerwaarde zou zijn' en of de nu onderzochte voorkeursvariant (voor oost-westverbinding) die in juni gepresenteerd zal worden door AgriFood Capital opgenomen zal worden in de uitvoering van het provinciale mobiliteitsprogramma.

Grotere kans
Afgelopen week maakte nieuwsblad De Maas Driehoek al bekend dat overleg tussen betrokkenen had opgeleverd dat de aanleg van een nieuwe N-weg (N77) een grotere kans van slagen heeft dan het doortrekken van de A77.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant