Gebruikers en politici zijn het erover eens: 't Hoogkoor moet snel opgeknapt worden. (foto: De Maas Driehoek)
Gebruikers en politici zijn het erover eens: 't Hoogkoor moet snel opgeknapt worden. (foto: De Maas Driehoek)

't Hoogkoor: 'Verdere uitstel is onwenselijk; nu doorpakken'

Politiek 96 keer gelezen

BOXMEER | Wethouder Willy Hendriks-van Haren (LOF) is 'er van overtuigd' dat de Boxmeerse gemeenteraad voor de zomer kan instemmen met de plannen voor een verbouwing van sporthal 't Hoogkoor. "Linksom of rechtsom ligt er bij de raad van 30 juni een voorstel waarmee we verder kunnen", benadrukt Hendriks.

Hendriks geeft aan blij te zijn dat hiermee een einde komt aan de onduidelijkheid voor turnvereniging De Meere, die al jaren pleit voor een eigen accommodatie. "Ik vond het erg goed om te zien dat zij bij de commissievergadering in zulke groten getale aanwezig waren om hun standpunt en zorgen naar voren te brengen", vertelt de wethouder sport. "Maar bij hen heerste in eerste instantie teleurstelling, omdat ze dachten dat er voor hen helemaal geen turnvoorzieningen zouden komen. Dat is gelukkig wel zo."

'Go or no-go'
Toch blijven alle gebruikers van 't Hoogkoor nog enige tijd in het ongewisse, omdat Ahold van de gemeente Boxmeer de mogelijkheid heeft gekregen om de plannen, die eerder naar de prullenmand waren verwezen, nieuw leven in te blazen. "We voeren volop gesprekken", onderstreept Hendriks, "maar we hebben Ahold wel duidelijk gemaakt dat het één voor twaalf is. Op 1 mei moet er een 'go or no-go' gegeven worden. Verdere uitstel is onwenselijk, omdat het hele traject rondom de vernieuwbouw van 't Hoogkoor al sinds 2013 loopt."

'Nu doorpakken'
Het plan van Ahold behelst een nieuwe, grote Albert Heijn-supermarkt met nieuwe sporthal en een nieuwe turnaccommodatie. Haalt de supermarktgigant de deadline niet of zijn de plannen onuitvoerbaar, dan komt de zogeheten variant 1 weer op tafel: vernieuwbouw voor 2,5 miljoen euro, waaraan ook uitbater Optisport zo'n 700 tot 900 duizend euro extra bijdraagt. "Die toezegging hebben we en daar zullen we Optisport ook aan houden", vertelt Hendriks. Deze (oorspronkelijke) plannen bestaan uit het opknappen en behoud van het zwembad en een multifunctionele sporthal, die mede is bedoeld als huisvesting van turnvereniging De Meere. "Ik ben blij dat het zwembad behouden blijft. En ook de scholen kunnen in de toekomst gebruiken maken van een nieuwe hal, die gemakkelijker is op te delen voor gymlessen. Het ROC gebruikt nu de hal in Overloon. Natuurlijk is een spiksplinternieuwe hal mooier dan een upgrading, maar in beide gevallen, kunnen we er iets mooi van maken", verzekert Hendriks.
Hendriks vertelt tot slot 'dat ik er niet trots op ben dat het zolang geduurd heeft'. "Daarom hebben we ook de deadline van 1 mei gesteld. We moeten nu gaan doorpakken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant