Fleur Haassen won de gedichtenwedstrijd.
Fleur Haassen won de gedichtenwedstrijd.

'Twee minuten stilte' van Fleur Haassen wint gedichtenwedstrijd rond 4 mei

Onderwijs 216 keer gelezen

BOXMEER | 'Twee minuten stilte'. Dat is de titel van het gedicht waar Fleur Haassen, leerling van Metameer (klas 1) de eerste prijs mee won. Elk jaar schrijft het Comité 4 mei Herdenking Boxmeer een gedichtenwedstrijd uit binnen Metameer. Dit jaar met als thema 'VRIJHEID daar denk je niet over na'.

Dit jaar waren het 238 inzendingen, van klas 1 (167) en klas 3 (71), waaruit duidelijk blijkt hoe iedereen met enthousiasme en toewijding in woord en beeld bezig is geweest met het moeilijke thema. De jury bestaande uit Mientje Wever en Carel Thijsen schreven in hun jury rapport over het gedicht van Fleur: "Het gedicht zal voor zowel jong als oud zeer herkenbaar zal zijn. Ondanks de ernst van dodenherdenking weet de schrijver op spontane zelfs speelse wijze te beschrijven hoe lang of juist hoe kort twee minuten stilte kunnen duren."
Ook dit jaar werden tevens twee schrijvers, ook uit klas één, beloond met een eervolle vermelding. Lynn Janssen met haar gedicht 'Vrijheid' en Ella Albers met haar gedicht 'Huisarrest'. De eerste prijs in klas 3 ging naar Marleen van de Kolk, zij schreef een gedicht zonder titel maar met een duidelijke boodschap, waarin ze oproept niet alleen te herdenken om het herdenken, maar ook stil te staan bij de brandhaarden in de hedendaagse wereld. Burgemeester Karel van Soest heeft afgelopen vrijdag, in bijzijn van klasgenoten, leerkrachten en leden van het Comité 4 mei Herdenking, de prijzen uitgereikt en de winnaars uitgenodigd hun gedicht tijdens de dodenherdenking op 4 mei in het gemeentehuis voor te dragen.

Marion Beek,
Comité 4 mei Herdenking Boxmeer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant