Het Mookse college van B en W adviseert tegen de komst van een discountsupermarkt in Mook.
Het Mookse college van B en W adviseert tegen de komst van een discountsupermarkt in Mook.

Advies B en W: 'nee' tegen discountsupermarkt in Mook

Politiek 148 keer gelezen

MOOK | Het Mookse college van B en W heeft de gemeenteraad geadviseerd geen wensen of bedenkingen in te dienen op het collegebesluit om geen discountsupermarkt toe te staan op de hoek Rijksweg-Prinses Beatrixstraat in Mook. "Wij achten de kans waarschijnlijk dat de supermarkt in Molenhoek zal verdwijnen als wij de komst van een discounter in Mook toestaan", vertelt wethouder Geertjan Wienhoven (DGP).

Wienhoven laat weten dat aan de besluitvorming binnen B en W een flinke discussie vooraf ging. "Omdat een discountsupermarkt mogelijkerwijs ook een servicesupermarkt in Mook verder zou kunnen versterken", verduidelijkt hij. "Maar de rapporten daarover geven geen eenduidig beeld."
Na het verzoek van een discounter (Aldi of Lidl) om op de locatie van het voormalige café De Poort van Limburg een supermarkt te mogen realiseren, liet de gemeente Mook en Middelaar een quickscan uitvoeren door onderzoeksbureau DTNP. Ook de PLUS (in Mook) liet een expertise uitvoeren. "Echt duidelijk werd niet of de voordelen groter zijn dan de nadelen en andersom. Een discounter heeft echter wel elementen van kannibalisme in zich. Duidelijk werd namelijk wél dat de kans waarschijnlijk werd geacht dat de Spar-supermarkt in Molenhoek dan zou kunnen verdwijnen. Wij hechten echter waarde aan zoveel mogelijk en zo goed mogelijke voorzieningen in Molenhoek. Bovendien zou de afstand tussen beide supermarkten in Mook ook te groot zijn om elkaar optimaal te kunnen versterken."

Laatste woord
Het college van B en W laat het laatste woord hierover echter aan de gemeenteraad (19 mei). "Wij adviseren ze om geen wensen of bedenkingen in te dienen tegen ons advies, maar we erkennen dat dit een politiek beladen onderwerp is en willen ze dus hierover ook zeggenschap geven", besluit burgemeester Wim Gradisen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant