Impressie van hoe Hansa Oncology Clinics had moeten worden.
Impressie van hoe Hansa Oncology Clinics had moeten worden.

Leidt WOB-onderzoek tot openbaar maken Hansa-onderzoek?

Politiek 134 keer gelezen

BOXMEER | SP-fractievoorzitter Johan Koelman heeft afgelopen week bij de gemeente Boxmeer een formeel 'Wet openbaarheid van bestuur' (WOB)-verzoek ingediend om in ieder geval het haalbaarheidsonderzoek naar Hansa Oncology Clinics openbaar te maken. "Door het onderzoek via de WOB op te vragen, wordt duidelijk waarover ik als raadslid wel mag praten", verduidelijkt hij.

In de WOB wordt geregeld wat de overheid in de openbaarheid moet doen en wat niet. De gemeente Boxmeer kan een dergelijk verzoek overigens afwijzen of slechts gedeeltelijk toekennen en passages die van bedrijfsbelang of privacybelang zijn zwart maken. Dat besluit dient de gemeente binnen vier weken te laten weten. Bij een afwijzing kan de SP openbaring alsnog afdwingen via de rechter.

Burgerinitiatief
De SP overweegt tevens om middels een burgerinitiatief het dossier openbaar te krijgen. Koelman: "Wij hebben afgelopen week een uitstekende respons gekregen op onze handtekeningenactie. Mensen willen weten wat er met hun belastinggeld wordt gedaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant