V.l.n.r.: Marianne van den Boomen, Rien van de Steeg, Henk Vesters, Frans Trimbach, Theo Pollemans en Ria Pollemans.
V.l.n.r.: Marianne van den Boomen, Rien van de Steeg, Henk Vesters, Frans Trimbach, Theo Pollemans en Ria Pollemans.

Deze schoolhoofden schreven 50 jaar geschiedenis in Ledeacker

Onderwijs 874 keer gelezen

LEDEACKER | Of het nu als hoofd van de school, directeur of locatieleider is, alle genodigden in de basisschool in Ledeacker hebben op die plaats hun sporen achtergelaten. Ruim 50 jaar geschiedenis van de Willem Christiaans-school kwam op zaterdag 30 april samen.

Door Kees de Bruijn

De aanleiding voor de bijeenkomst is de naderende sluiting van de school. Nog een paar maanden en dan komt de school leeg te staan en is een fusie met de school in Sint Anthonis een feit. "Uiteindelijk heeft het belang voor de kinderen de doorslag gegeven", zegt Frans Trimbach, die sinds 2012 directeur is van de scholen in Sint Anthonis en Ledeacker.
Dat belang stond ook voorop toen in 1964 de nieuwe school gereed kwam onder leiding van Theo Pollemans, sinds 1962 het hoofd van de school. De kwieke Pollemans (86) was vorige week ook aanwezig, vergezeld van echtgenote Ria, die de scepter zwaaide in 'Montessori kleuterschool Ria'. Met een hoofd vol anekdotes en een doos vol oude foto's was het echtpaar naar Ledeacker gekomen. Het vooruitstrevende schoolhoofd -tevens kinderboekenschrijver en muziekliefhebber- gaf de oudste kinderen Frans, Engels en lessen in declameren. En hij introduceerde schoolradio.
Opvolgers Henk Vesters en Rien van de Steeg ervoeren de genoegens van een relatief kleine school: een grote onderlinge verbondenheid. "Dus het opvoeden van kinderen tot aardige, sociale, mensen kostte geen moeite", aldus Van de Steeg. Dat beaamt huidig locatieleider Marianne van den Boomen: "Met die kinderen van ons kun je ergens komen."
Op zaterdag 9 juli is er nog een reünie voor alle oud-leerlingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant