Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer had moeten worden.
Impressie van hoe het Hansa Oncology Clinics in Boxmeer had moeten worden.

CDA Boxmeer: Hansa-dossier openbaar maken

Politiek 37 keer gelezen

BOXMEER | In navolging van de SP, PK en VVD pleit nu ook het CDA voor snelle duidelijkheid over Hansa Oncology Clinics. Daarom heeft de partij, samen met alle andere raadsfracties, het Boxmeerse college van B en W gevraagd om na te gaan of het juridisch nog steeds noodzakelijk is om de geheimhouding in stand te houden. "Wij vinden dat het gehele dossier openbaar gemaakt mag worden", aldus een woordvoerder.

"Zodoende kunnen alle documenten met de burgers gedeeld worden, zodat het één en andere ook toegelicht kan worden. Het CDA is ook van mening dat het project Hansa een geweldige spin-off zou kunnen geven voor Boxmeer en de regio, maar betreurt dat het zo lang duurt voordat er (juridische) duidelijkheid komt."
Het CDA laat tevens weten dat het verzoek bij het college van B en W vorige maand is gedaan samen met alle andere fractievoorzitters in de gemeente Boxmeer. "Het is de gemeenteraad zélf die uiteindelijk over de openbaarmaking beslist. De verwachting is dat dit nog voor de zomervakantie zal zijn."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant