De carnavalsoptocht in Mill blijft in 2017 nog gemotoriseerd.
De carnavalsoptocht in Mill blijft in 2017 nog gemotoriseerd.

SCM: carnavalsoptocht 2017 in Mill toch nog gemotoriseerd

Carnaval 257 keer gelezen

MILL | Stichting Carnaval Mill (SCM) heeft enige tijd geleden overleg gehad met diverse deelnemers van de afgelopen carnavalsoptocht. Hierdoor zijn een aantal dingen veranderd in de visie van SCM voor de optocht van 2017. Het is nog steeds de bedoeling om uiteindelijk in Mill een ongemotoriseerde optocht te krijgen. "We gaan dit uitvoeren, maar wel gefaseerd", aldus SCM in een persverklaring.

Verder gaat de carnavalsvereniging deelnemers vanaf 15 jaar ondersteunen bij het bouwen van ongemotoriseerde carnavalswagens. "Dit willen we gaan doen met ondersteuning van wat andere partijen. Aan de lagere scholen willen we daarnaast een lespakket gaan aanbieden over wat carnaval nu precies is", laat SCM weten.
Deze avond heeft volgens SCM 'gelukkig wel tot gevolg gehad dat een aantal deelnemers, juryleden en de commissie van de optocht actief mee gaan denken om de reglementen voor de optocht vast te stellen en zo met alle partijen tot goede afspraken te komen'.
Een volgende bijeenkomst zal nog gepland worden later in mei. Alle betrokkenen krijgen daarvoor van SCM nog een uitnodiging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant