Jaap Ceulemans en Arthur Baudet van CRT Cuijk willen nu gaan oogsten. (foto: Diana Derks)
Jaap Ceulemans en Arthur Baudet van CRT Cuijk willen nu gaan oogsten. (foto: Diana Derks)

'Periode van doen is nu aangebroken' voor toeristisch platform Cuijk

Algemeen 247 keer gelezen

CUIJK | Na een jaar opereren met de stille trom is de Stichting Platform Cultuur, Recreatie & Toerisme (CRT) gemeente Cuijk klaar om nadrukkelijk van zich te laten horen. Het platform sprak afgelopen dinsdag met de gemeente Cuijk over het uitvoeringsprogramma voor 2016. "Er gebeurt in Cuijk al heel erg veel. Wij willen dit gaan verbinden, ondersteunen en verder uitbouwen", vertelt CRT-voorzitter Arthur Baudet.

Baudet rept zelf van een 'serieus uitvoeringsprogramma'. "We hebben het afgelopen jaar vooral gesproken over de koers die we willen varen. Onze doelstellingen zijn nu bekend en die hebben we ons inziens scherp geformuleerd. We beseffen dat nu de periode van doen is aangebroken. Want we moeten natuurlijk wél laten zien dat we er zijn."
Het CRT werkt dit kalenderjaar met een begroting van 15.000 euro, die vrijwel in haar geheel gedekt moet worden dankzij financiële ondersteuning door de gemeente Cuijk. "Dat klopt, maar we werken voor de rest volledig op basis van vrijwillige manuren", legt Baudet uit. "Soms heb je echter professionals nodig en je hebt ook een eerste investering nodig om alles van de grond te kunnen krijgen. Daarvoor doen we een beroep op de gemeente Cuijk, dat ook belang heeft bij een goed recreatief platform."

Promotie-toolbox
CRT-secretaris Jaap Ceulemans, tevens ondernemer van Bij Ceulemans in Beers, vult aan: "Maar daar moet in de toekomst natuurlijk wel verandering in komen. Daarom introduceren we de promotie-toolbox CRT." Deze toolbox, modulair van opzet, biedt recreatieve ondernemers en instellingen een mix van promotie- en mediakanalen, zoals opname op de website, evenementenkalender, social media, advertorials en nog te realiseren digitale informatiebord. "Daarmee genereren we op termijn natuurlijk onze eigen inkomsten die we vervolgens kunnen gebruiken om te investeren in programma's, evenementen en andere activiteiten", verduidelijkt Ceulemans.
De eerste activiteiten die onder de vlag van het CRT georganiseerd worden, zijn (water)sportevenementen op en rond de Kraaijenbergse Plassen, een proeverij tijdens Cultuur aan de Maas en het verder uitwerken van een zogeheten gedichtenroute door de gemeente Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant