De gemeente Boxmeer volhardt in zwijgen over Hansa.
De gemeente Boxmeer volhardt in zwijgen over Hansa.

Boxmeers college van B en W volhardt in zwijgen over Hansa

Politiek 23 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer blijft volharden in zwijgen over Hansa Oncology Clinics. Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat geheimhouding rust op het Hansa-dossier en het Boxmeerse college van B en W dus geen antwoorden kan geven op vragen van de media.

De gemeente Boxmeer heeft verzuimd om een boete van drie procent van de waarde van de grond op te leggen aan 3C Clinics, de BV van Lex de Lange die al sinds 2009 schemert met de realisatie van de gespecialiseerde kankerkliniek. De totale koopsom zou meer dan drie miljoen euro bedragen, meldde De Gelderlander vorig jaar. Inmiddels is de BV van De Lange failliet, maar is duidelijk dat de gemeente Boxmeer niet bij de partijen hoort die beslag hebben laten leggen op de bezittingen van De Lange en/of zijn BV's.
Een woordvoerster kan niet zeggen of het percentage en de koopsom kloppen. Evenmin of de gemeente wel of niet heeft verzuimd een boete op te leggen. Namens alle raadsfracties maakte het CDA vorige week bekend dat de gemeenteraad unaniem voorstander is van het openbaar maken van een deel van het Hansa-dossier. Een besluit hierover is echter nog niet genomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant