Parade van Duitse voertuigen tijdens een voorgaande editie van Militracks.
Parade van Duitse voertuigen tijdens een voorgaande editie van Militracks.

Zevende editie Militracks in Overloon met 100 voertuigen

Kunst en cultuur 103 keer gelezen

OVERLOON | Rond het Oorlogsmuseum in Overloon vindt op zaterdag 14 en zondag 15 mei de jaarlijkse editie van Militracks gehouden. Het programma telt maar liefst honderd voertuigen. Opmerkelijk is dat daar ook zestien militaire fietsen bij zitten.

Het museum heeft dit jaar precies honderd voertuigen verzameld, uit binnen- en buitenland. Daarvan zijn 81 voertuigen gemotoriseerd, zoals motoren, vrachtwagens en tanks. Maar er zijn ook negentien voertuigen zonder motor. Een opmerkelijke gast in Overloon is een kleine Duitse tank, zoals die is gebruikt bij de inval in Frankrijk in 1940. De tank is uitgeleend door het tankmuseum uit Saumur. Het is voor het eerst dat een voertuig uit Frankrijk aan Militracks meedoet. Verder zijn de voertuigen onder meer afkomstig uit Tsjechië, Polen, Slowakije en Denemarken. "We krijgen uit steeds meer landen aanvragen om mee te mogen doen. Je kunt gerust zeggen dat Militracks echt een fenomeen is geworden in de wereld van militaire musea", weet Jan van Berlo, die het programma van Militracks samenstelt.
Naast de presentatie van de voertuigen is er ook een grote militariamarkt. Al met al worden op 14 en 15 mei in totaal weer meer dan tienduizend bezoekers verwacht. Info: www.militracks.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant