Oker houdt een concert met dienstenveiling op maandag 16 mei.
Oker houdt een concert met dienstenveiling op maandag 16 mei.

Streekagenda week 19

Kunst en cultuur 23 keer gelezen

Het Filmhuis in De Weijer draait Timbuktu

BOXMEER | Op donderdag 12 mei draait de voor een Oscar genomineerde film 'Timbuktu' tijdens Het Filmhuis in De Weijer.

Deze fraaie film wordt met de dag actueler. Bijna alles is er mooi - van de locaties tot de traditionele kostuums - maar het verhaal vertelt over een van de drama's van onze tijd: fanatieke vreemdelingen ontwrichten het leven van een nomadische gemeenschap aan de rand van de woestijn. De stad is in handen van religieuze fundamentalisten; muziek maken, lachen, roken en voetbal zijn verboden. Vrouwen mogen er niks, iedere dag spreekt een geïmproviseerd tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit.
'Timbuktu' is een ontroerend pleidooi voor begrip, met mooie muziek van de Malinese Fatoumata Diawara, die ook een rolletje heeft. De film wordt getoond op donderdag 12 mei om 20.15 uur. Entree is 9,50 euro, inclusief drankje en garderobe. Info: www.deweijer.nl.


Nationale Molendag


LAND VAN CUIJK | Nationale Molendag wordt in 2016 op zaterdag 14 en zondag 15 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Onder hen ook vele molens in het Land van Cuijk en Noord-Limburg.

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. Van pannenkoeken bakken tot en met vele kinderactiviteiten en met fietsroutes tot molenmarkten, de Nationale Molendag is een leuke dag weg met het hele gezin. Voor de kinderen is er dit jaar een Molen Doeboekje dat gratis wordt uitgedeeld aan de kinderen.
Welke molens uit de regio meedoen, is te vinden op www.molens.nl.


Knotsgekke Avond


OTTERSUM | Op woensdagavond 11 mei organiseren Sjaak Smits en Roger Engelberts in het Ottersume café Bij Koos een Knotsgekke Avond voor Alpe d'HuZes.

De avond zit boordevol humor en creativiteit en deze begint om 2030 uur en iedereen is welkom. Zo zal er ook een 'extreem creatieve dienstenveiling' plaatsvinden. Het wordt een hilarische avond waar je echt een stuip lacht om de geweldige humor.
Team BIG Challenge 1 Imagro is de organisator. In dit team fietsen onder meer Daantje Arts en Roger Engelberts uit Ottersum en Rob Kersten en Marc Driessen uit Nieuw-Bergen. Arno Bloem, Mathee Kamp en Helmie van Bussel komen uit Brabant. Zij fietsen op 2 juni een aantal keren de Alpe d'Huez op om geld op te halen voor KWF. Smits en Engelbergs: "In onze omgeving zijn een aantal jonge mensen lelijk getroffen door kanker en wij willen met ons team hen een hart onder de riem steken en tegelijk geld ophalen."


Kunst en Kist: unieke Pinkster-expositie

PLASMOLEN | Kunstgroep Kolonie Plasmolen (KKP) organiseert tijdens de Pinksterdagen een unieke, verrassende en uitzonderlijke expositie. Leden van de Kunstgroep en bevriende kunstenaars kregen de vraag om van een wijnkist een kunstwerk te maken. Het project kreeg de titel 'Kunst en Kist'.

Het project heeft geleid tot een 40-tal opvallende, verrassende en volstrekt unieke kunstwerken. Deze zijn op zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 mei te bewonderen in restaurant De Plasmolense Hof, Rijksweg 203 te Plasmolen. De toegang is gratis en de werken zijn te koop à honderd euro.


Hollandse avond


CUIJK | Partycentrum De Bond in Cuijk houdt zaterdag 14 mei een Hollandse Avond, met optredens van John de Bever en Sieneke.

De Bever brengt onder andere zijn hit 'Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht'. De rest van het programma wordt aangekleed door The Moonlights. Kaarten kosten 10,00 (vvk) of 12,50 euro (kassa) en zijn te koop bij De Bond en Primera in Cuijk.


Oker onder de hamer


OVERLOON | Zang & theatergroep Oker houdt op maandag 16 mei een concert met dienstenveiling.

Het concert vindt plaats in 't Helder aan de Helderseweg 31 in Overloon en begint om 14.00 uur. De entree is gratis. Info: www.oker-overloon.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant