Johan Derksen 'en de pioniers van de Nederpop' zijn te zien in de Schouwburg. (foto: Danny van den Berg)
Johan Derksen 'en de pioniers van de Nederpop' zijn te zien in de Schouwburg. (foto: Danny van den Berg)

Nederlandse rockers uit sixties op tournee met Johan Derksen

Kunst en cultuur 453 keer gelezen

CUIJK | De echte passie van Johan Derksen, de flamboyante voetbalanalist, ligt bij muziek. Hij groeide op met The Beatles en de Rolling Stones. In de slipstream van deze populaire bands werd Nederland overspoeld door een hele trits groepen, die voor een totaal andere muziekcultuur zorgden.

Johan ging in zijn televisieprogramma 'Derksen on the Road' al op zoek naar de zangers van deze bands. Velen van hen bleken nog uitstekend bij stem te zijn en al snel ontstond het idee voor een theatertournee. Derksen gaat op pad met oude rockers uit The Clarks, The Golden Earrings, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds, ZZ en de Maskers en The Motions. 'De pioniers van de Nederpop' staan donderdag 12 mei om 20.15 uur in de Schouwburg Cuijk. Kaarten kosten 23,50 euro.
        Ensemble Cordevento bestaat uit de jonge virtuozen Erik Bosgraaf (blokfluit), Izhar Elias (gitaar) en Alessandro Pianu (klavecimbel). Het trio richt zich vooral op de muziek uit de zeventiende eeuw en maakt verfrissende programma's waarbij het onbekend repertoire en combinaties van oude en moderne muziek niet schuwt. Zij treden zondag 15 mei om 15.00 uur op in de Schouwburg. Kaarten: 17,50 euro.
Meer informatie via www.schouwburgcuijk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant