OnsPlatteLandsRondjes: acht tochtjes door het 'groene' Land van Cuijk.
OnsPlatteLandsRondjes: acht tochtjes door het 'groene' Land van Cuijk.

OnsPlatteLandsRondje: tochtjes door 't platteland

Kunst en cultuur 234 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei is het weer tijd voor OnsPlattelandsRondje, twee dagen volop cultuur, historie, natuur, gastvrijheid en activiteiten op het Verrassende PlatteLand van Cuijk.

'OnsPlatteLandsRondje' vormt inmiddels een mooie traditie in mei. Op de fiets, wandelend of toch liever per auto kunnen natuurliefhebbers acht plattelandsrondjes in het Land van Cuijk langs 47 toeristische plattelandsbedrijven afleggen. De acht plattelandsroutes zijn uitgestippeld op basis van fietsknooppunten, bewegwijzerd via genummerde wit-groene borden: Beerse Maas Route (36 km), Raamvallei Route (18,5 km), Rondje over 't Broek (21,5 en 14,5 km), De Meent Route (20,5 km), Over Boerenland Route (24 km), De Kemp Route (17 km), Maas en Peel Route (26 km) en De Lônse Acht (37,5 km).
Deelnemers aan 'OnsPlatteLandsRondje' zijn op één of beide dagen tussen 10.00 en 18.00 uur welkom bij de bedrijven, tenzij anders vermeld in het routeboekje en op de website. "Onze plattelandsbedrijven zetten hun deuren wagenwijd open om alle deelnemers aan OnsPlattelandsRondje hartelijk en gastvrij te ontvangen. Op elk bedrijf wordt een gratis activiteit aangeboden (tenzij anders vermeld), zoals een historische wandeling over een landgoed, culinaire streekproeverijtjes, rondleiding door een koeienstal, koe melken, kalfjes aaien, bezoek aan een ezelgasterij, rondleiding door een boomgaard, theatervoorstellingen en meer", aldus het organiserende Verrassende PlatteLand van Cuijk.
Op www.onsplattelandsrondje.nl is te zien welke bedrijven open zijn en zijn de routes, fietskaart en alle overige informatie te downloaden. Er is eveneens een speciale app.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant