De gemeenteraad Boxmeer heeft verzuimd geheimhouding haalbaarheidsonderzoek te bekrachtigen.
De gemeenteraad Boxmeer heeft verzuimd geheimhouding haalbaarheidsonderzoek te bekrachtigen.

Hansa: geheimhouding onderzoek wel/niet* komen te vervallen

Politiek 255 keer gelezen

BOXMEER | De geheimhouding die momenteel rust op het haalbaarheidsonderzoek voor Hansa Oncology Clinics zou wettelijk gezien niet stand mogen houden. Dat stelt de Socialistische Partij (SP) in Boxmeer. Het college van B en W geeft echter aan dat de procedure wel goed doorlopen is.

De gemeente Boxmeer heeft volgens de SP verzuimd om de geheimhouding, die op 1 oktober 2015 tijdens een besloten raadsvergadering werd opgelegd, de raadsvergadering erop officieel te laten bekrachtigen door de raad. Volgens artikel 25-3 van de gemeentewet komt de geheimhouding dan automatisch te vervallen, in dit geval zou dat 22 oktober 2015 betreffen. Dit is tot op heden niet gebeurd. Een woordvoerder van de gemeente Boxmeer laat echter weten dat de gemeente dit niet heeft verzuimd noch dat hierdoor de geheimhouding zou moeten komen te vervallen.

In de maag met...
Inmiddels komt de gemeente Boxmeer steeds meer in de maag te zitten met het Hansa-dossier. Steeds meer partijen pleiten voor openheid van het dossier waarop geheimhouding rust. Afgelopen week werd echter duidelijk dat de gemeente tot december 2015 ruim 23 miljoen euro had kunnen verhalen op initiatiefnemer Lex de Lange. Nu diens BV's failliet zijn, had de gemeente nog altijd ruim 600.000 euro plus 50.000 euro aan onterecht betaalde BTW kunnen verhalen bij De Lange. Ook dat is echter niet gebeurd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant