College Bergen legt beleidskader windenergie voor aan gemeenteraad.
College Bergen legt beleidskader windenergie voor aan gemeenteraad.

Bergen: drie gebieden geschikt voor plaatsing windmolens

Politiek Windmolens 175 keer gelezen

BERGEN | Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen hebben een beleidskader voor 'Windenergie in de gemeente Bergen' opgesteld. De commissie Ruimte en Economie behandelt dit voorstel op woensdag 25 mei. Vervolgens neemt de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 juni een definitieve beslissing. Deze notitie is een onderdeel van het nog vast te stellen energiebeleid. Vanwege een concreet initiatief in de gemeente Bergen heeft de gemeente het onderwerp windenergie versneld opgepakt.

In de notitie 'Windenergie in de gemeente Bergen (L)' geeft het college aan veel waarde te hechten aan landschappelijke kwaliteit. Met betrekking tot windenergie zijn er daarom, volgens het college, slechts drie gebieden geschikt om windturbines te plaatsen: ten noorden van het Broederbos, in het Wellsmeer en in de omgeving Walbeckerweg/Heerenvenweg. Gelet op de landschappelijke kwaliteit wil het college vooralsnog slechts in één gebied windturbines toestaan: het gebied Wellsmeer en omgeving. Pas wanneer in dit gebied geen windturbines realiseerbaar zijn, komen de overige twee gebieden in aanmerking.

Energieopgave
Daarnaast wil de gemeente zich maximaal inspannen om op andere wijze bij te dragen aan de energieopgave waar ze voor staat. Dat kan de gemeente niet alleen, ook inwoners en ondernemers moeten daaraan meewerken. Volgens het college zijn er al aansprekende voorbeelden van energiebesparing en duurzame energieopwekking in onze gemeente te vinden. Als het aan het college ligt, moet dit meer worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant