Borderbeplanting is de specialiteit van Jeanne van Rijs. (foto: Dorry Smeets)
Borderbeplanting is de specialiteit van Jeanne van Rijs. (foto: Dorry Smeets)

Jeanne van Rijs brengt boek over (dertig) tuinontwerpen uit

Kunst en cultuur 369 keer gelezen

BOXMEER | Samen met drie collega's brengt tuinontwerpster Jeanne van Rijs deze maand een tuinboek uit. Deze verrassende uitgave met 30 speciale ontwerpen is gemaakt voor de gewone tuin. Op vrijdag 3 juni presenteert en signeert Jeanne het boek en geeft ze een lezing bij Boekhandel Van Dinter in Boxmeer.

Door Dorry Smeets

Wat doe je met een kleine tuin? Vaak krijgt deze een standaardinrichting of wordt hij bestraat. "Dat is doodzonde", stelt Jeanne van Rijs, "ook van zo'n klein stukje grond kun je iets prachtigs maken." Samen met ontwerpers Carolien Barkman, Bernadette den Bieman en Carrie Preston maakte ze een boek met dertig ontwerpen voor tuinen van zes bij tien meter.
"Uitgangspunt is dat ze een persoonlijke uitstraling hebben en gebruiksvriendelijk zijn", aldus Jeanne. "We hebben ieder één ontwerp gemaakt; voor de overige 26 hebben we collega's uit Nederland en België gevraagd."

Categorieën
Er zijn vier categorieën: groen, lef, oer en speels. "De kracht is dat iedere tuin een eigen thema heeft en alles staat in dienst van dat thema." Naast de prachtige foto's, gemaakt door Maayke de Ridder, vindt de lezer het concept, een korte beschrijving en een driedimensionale tekening. "We willen laten zien dat je van een kleine tuin iets bijzonders kunt maken en hopen dat de mensen hierdoor geïnspireerd raken."

Presentatie
Op vrijdag 3 juni om 19.30 uur presenteert Jeanne '30 Tuinontwerpen, ongewone ontwerpen voor een gewone tuin' bij Boekhandel Van Dinter aan de Koorstraat in Boxmeer. Ze signeert dan tevens de boeken en geeft een lezing met als titel: 'Kleine tuin, groot(s) effect'. De entree is gratis. Belangstellenden worden wel gevraagd dit even van te voren te melden via info@oxalis-tuinontwerpen.nl. Meer informatie is ook op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant