Joekskapel d'n Volle Bloas bestaat 25 jaar en viert dit 5 juni met een muzikale middag.
Joekskapel d'n Volle Bloas bestaat 25 jaar en viert dit 5 juni met een muzikale middag.

Streekagenda week 20

Kunst en cultuur 306 keer gelezen

Verruiming openstelling Wereldtuin Verdeliet

CUIJK | Wereldtuin Verdeliet, verbindingsplek voor mensen, activiteiten en natuur in tuinformaat in Cuijk, gaat haar openingstijden verruimen. Per 23 mei is Wereldtuin Verdeliet ook op maandag open van 13.00 tot 16.30 uur.

Door deze verruiming van de openingstijden komt er meer tijd en ruimte voor bezoekers en activiteiten. Ook kan Verdeliet het groeiend aantal vrijwillige medewerkers beter inzetten voor de tuin en verbouwing van het gebouw en zal naar verwachting de verkoop van verse groenten stijgen. Want het groeiseizoen staat immers niet stil.
De openingstijden staan vermeld op www.wereldtuinverdeliet.nl.


Lente-zomerworkshop Groei en Bloei

BOXMEER | Groei en Bloei houdt op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei een Lente-zomerworkshop bij Olieslagers in Boxmeer.

De workshops is zowel vrijdag 20 mei van 19.00 tot 21.00 uur als op zaterdag 21 mei van 10.00- tot 12.00 uur. Locatie is Tuincentrum Olieslagers, 't Zand 18, Boxmeer. Kosten zijn 26,50 euro voor leden Groei en Bloei en 29,50 euro voor niet-leden. "We gaan een vrolijk en fris arrangement maken waarbij enkele nieuwe technieken aan de orde komen. Neem graag je familie, collega, vriend of vriendin mee. Koffie en thee met iets lekkers staan klaar. Het door jou gemaakte stuk brengt op een bijzondere manier het voorjaar in jouw huis", aldus bloemschikcoördinator Roos Gielen. Aanmelden via tel. (0485) 38 32 96 of e-mail: roos@noorderhaeghe.nl.


Doorstapwandeling IVN


OVERLOON | Op zondag 22 mei organiseert IVN De Maasvallei een doorstapwandeling in de bossen van Overloon en over het Smakterveld. De twee uur durende wandeling start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Het Schaartven aan de Holthesedijk.

De route gaat door de bossen waar veel loof- en naaldboomsoorten te zien zijn, richting het Smakterveld. Dit jonge natuurgebied ligt in het beekdal van de Loobeek, een oud smeltwaterdal uit de laatste ijstijd. Bijzonder aan het Smakterveld is de invloed van ijzerrijk en voedselarm kwelwater dat toestroomt vanuit de Overloonse duinen. Sinds een paar jaar is de waterhuishouding hersteld, de beek slingert weer in de historische loop en is de door agrarisch gebruik verrijkte bovenlaag van 40 cm afgegraven.
Omdat het Smakterveld erg drassig is, zijn goede wandelschoenen of laarzen geen overbodige luxe. Info via tel. (0478) 63 18 00 of 64 25 77.


Openbare dansavond


BERGEN | De vrijwilligersgroep van zorgcomplex Maasduinen Staete in Bergen houdt op vrijdag 20 mei een openbare dansavond.

Deze avond is toegankelijk voor bewoners en dansliefhebbers (met of zonder partner) uit de regio. Het Bergmil Duo verzorgt de muziek. De entree bedraagt 2,50 euro en de zaal is open vanaf 18.15 uur.

 


Jodymoon 'betovert' in De Steenakker in Haps

HAPS | Jodymoon verzorgt op zondag 22 mei een optreden van Huistheater De Steenakker in Haps. Dit singer-songwriterduo bestaat uit multi-instrumentalist Johan Smeets en zangeres Digma Janssen. Songs schrijven is voor hen een manier van zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen.

Laat je meenemen in een unieke sound en liedjes die te maken hebben met persoonlijke verhalen, een warm thuis, vergeeld foto's en met een simpele, diepe schoonheid. Met daarbij ook nieuwe songs op zak zal Jodymoon voor een afwisselende en intense zondagmiddag zorgen.
Het optreden is zondag 22 mei om 16.00 uur in Huistheater De Steenakker te Haps. Entree is 17,50 euro. Info en reserveren: www.desteenakker.nl. Na afloop is er een nazit met huisgemaakte soep.


Ubi caritas et amor


GRAVE | Kamerkoor Muzimare is terug met een aangrijpend concert in Grave over een reis, met elkaar en de luisteraars: prachtige muziek en teksten voor iedereen, die een ingrijpende gebeurtenis heeft meegemaakt en voor allen die elkaars reisgenoot zijn.

Met die gedachte werden muziek en teksten voor een nieuw programma gezocht: 'Ubi caritas et amor' is de titel van het concert: 'Waar vriendschap is en liefde'. Het repertoire bestaat uit zowel religieuze als profane koorwerken. Dankzij de programmakeuze en door de intense wijze van uitvoeren weet Muzimare een groeiend publiek iedere keer weer aangenaam te verrassen.
Het concert wordt gegeven op woensdag 25 mei in de Protestantse Kerk aan de Bagijnenstraat in Grave. Het begint om 20.00 uur.


25 jaar Joekskapel


WESTERBEEK | Joekskapel d'n Volle Bloas uit Westerbeek bestaat dit jaar 25 jaar. Dit vieren zij op zondag 5 juni met een muzikale jubileummiddag in de tuin van Café Dinges in Westerbeek.

De middag begint om 14.00 uur en eindigt rond 18.00 uur. Het wordt een waar muziekspektakel met optredens van verschillende Joekskapellen en muziekgroepen uit de regio. De toegang is gratis.


Activiteiten Bleijenbeek


AFFERDEN | Bleijenbeek in Afferden kent op zondag 22 mei een programma met wandelingen, kinderactiviteiten, rondleidingen en een informatiemarkt.

Van 10.00 tot 17.00 uur vinden er doorlopend activiteiten plaats voor jong en oud op en rond de ruïne. Parkeren kan bij Paviljoen Bleijenbeek langs de Horsterbeekweg in Afferden. Fietsen kunnen nabij Kasteelruïne geparkeerd worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant