CDA Brabant stelt schriftelijke vragen over uitblijven carpoolplaats bij A73.
CDA Brabant stelt schriftelijke vragen over uitblijven carpoolplaats bij A73.

CDA Brabant stelt vragen over uitblijven carpoolstrook bij A73

Verkeer en vervoer 64 keer gelezen

BOXMEER | CDA Brabant heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Brabant over het uitblijven van een carpoolplaats langs de N272, vlakbij de toe- en afritten van de A73 in Boxmeer.

Op initiatief van CDA Boxmeer en CDA Sint Anthonis werd medio januari een motie hiertoe in beide gemeenteraden in meerderheid aangenomen."Een carpoolplaats kan niet alleen een einde maken aan deze overlast, maar nodigt mensen tegelijkertijd uit om méér te gaan carpoolen. Dit is goed voor hun eigen portemonnee, draagt bij aan de bestrijding van het fileprobleem en komt het milieu ten goede", schrijft CDA Brabant aan GS.
De provinciale Statenfractie van de christendemocraten willen nu van GS weten of zij bekend zijn met de aangenomen moties, of zij van mening zijn dat de motie een oplossing vormt voor meerdere problemen en wat de huidige stand van zaken is met betrekking tot de realisatie van de carpoolstrook. "Kunt u toezeggen dat de gewenste carpoolplaats er vóór 1 januari 2017 is dan wel dat u voor die datum andere maatregelen heeft genomen die het wildparkeren tegengaan?", vraagt CDA Brabant zich af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant