Deelnemers 'Kunst op Smaak' in Plasmolen.
Deelnemers 'Kunst op Smaak' in Plasmolen.

'Kunst op Smaak': ideale avondje uit in Plasmolen

Kunst en cultuur 286 keer gelezen

PLASMOLEN | Vanaf 1 mei 2016 werken horecaondernemers Plasmolen en kunstenaars van de Kunstgroep Kolonie Plasmolen samen. In drie wisselende exposities van elk een half jaar tonen kunstenaars hun werk in de horecazaken. De eerste expositie van 'Kunst op Smaak' duurt tot en met 1 november 2016.

Plasmolen is al vele jaren een toeristische trekpleister met dynamische horecaondernemingen. Bovendien heeft de gemeente een rijke kunstenaarshistorie waarmee ze zich graag profileert. Een samenwerking tussen de ondernemers en de actieve kunstgroep Kolonie Plasmolen ligt voor de hand. Dus gingen acht horecaondernemers en kunstenaars gezamenlijk op speeddate en vonden elkaar in een ideale match. De kunstenaars stellen hun kunst beschikbaar en de horecaondernemers hun ruimte. Samen verfraaien ze onder het motto 'Kunst op Smaak' het ideale avondje uit.

Aangename ambiance
In Plasmolen kunnen gasten de komende tijd in een aangename ambiance genieten van kunst en een culinaire maaltijd. Deelnemers aan deze eerste van drie exposities in Plasmolen zijn: De Boei (met fotografie van Gerard en Lilo Kruijsen), 't Golfhuisje (met schilderijen van Ingrid Claessen), Grandcafé Mallejan (met driedimensionaal werk van Gonda van der Zwaag), Grano (met schilderijen van Niek Nagengast), 't Koetskeshuus (met schilderijen van Bea Evers), Pannekoekenbakker (met driedimensionaal werk van Kristianne Tummers), Plasmolense Hof (met schilderijen van Ida Tervoort) en ('t Zwaantje met schilderijen van Marjan van Linge)
Meer informatie over 'Kunst op Smaak' is te vinden op de website www.kunstgroepkp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant