Leden van Kunstkolk exposeren in en bij het Maasziekenhuis.
Leden van Kunstkolk exposeren in en bij het Maasziekenhuis.

Leden kunstkolk exposeren in het Maasziekenhuis

Kunst en cultuur 266 keer gelezen

BEUGEN | Kunstkolk, een kunstenaarscollectief in de gemeente Boxmeer, bestaat tien jaar! Reden om op zoek te gaan naar een extra, anders- dan-andere- expositieruimte. Deze is gevonden in het Maasziekenhuis Pantein in Beugen.

Voor het Maasziekenhuis een geweldige kans om kunst in huis te halen en zo patiënten in een nog prettigere omgeving te ontvangen. Op dit moment exposeren Paulien Korte, Adriaan van Rossen en Gijs van Lanen.

Paulien Korte
Paulien Korte uit Boxmeer exposeert haar tentoonstelling "Vruchten van de levensboom". Wanneer licht door duisternis breekt valt het uiteen in kleuren en daaruit bestaat het werk van Paulien Korte. Sinds 1996 werkt zij met collagetechiek. Zij wil hiermee getuigenis afleggen van de kracht van het licht en hoopt dat haar schilderijen een inspirerende en vitaliserende werking mogen hebben. In de prikkamers van het laboratorium zijn, tot juni, drie grote collages te zien.

Adriaan van Rossen
Tot eind augustus zijn ook de werken van Adriaan van Rossen en Gijs van Lanen, beiden afkomstig uit Overloon, te bewonderen. Adriaan, gepensioneerd werktuigbouwkundige, is via de keramiek en klei aan het beeldhouwen geraakt. Zijn werk kenmerkt zich door een grote variëteit in materialen. Hardsteen, brons, hout en de zachtere albast of serpentijn. Ook graveren van eierschalen (van de Nandoe) behoort tot zijn arsenaal. Het merendeel van de werken wordt gekenmerkt door non-figuratieve vormen. De laatste tijd richt hij zich op het graveren van potloodpuntjes. Minibeeldjes in de punt van een timmermanspotlood.

Gijs van Lanen
Gijs van Lanen maakt ook beelden, maar deze zijn toch compleet anders. Hij is een aantal jaren geleden begonnen met werken in gasbeton. Daarna per toeval uitgekomen bij "wortelhout". Na grondige bewerkingen zijn hierin vaak prachtige vormen te herkennen. Het zijn ware bodemschatten. Het is de intentie van Gijs om de natuurlijke structuren in het hout zoveel mogelijk te behouden. Het hout moet voor zich spreken en dat doet het. De sokkels van metaal, vervaardigd door kunstsmid Juul Baltussen, versterken het geheel. Het dode hout komt als het ware weer tot leven.

Bezoekinformatie
De exposities zijn te bewonderen in de hal van het ziekenhuis en in de voortuin bij de hoofdingang. In september komt er weer een nieuwe expositie in het Maasziekenhuis met werk van andere leden van de Kunstkolk. Info: www.kunstkolk.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant