Ambitieuze gebiedsvisie voor Waterlinie Grave.
Ambitieuze gebiedsvisie voor Waterlinie Grave.

Ambitieuze gebiedsvisie voor Waterlinie Grave

Politiek 326 keer gelezen

GRAVE | De gebiedsvisie voor Wisseveld/Waterlinie te Grave is gepresenteerd. "Alleen de grote lijnen en de hoofdthema's kunnen we u laten zien", zegt Krijn Goudzwaard van Grond en Bouw Bedrijf (GBB) in zijn inleiding. Hij benadrukte vorige week tegenover 150 belangstellenden dat het hele gebied, van de brug tot aan de haven, een metamorfose zal ondergaan.

Door Annelies Graafsma

De projectontwikkelaar wil een impressie van de vesting terug laten komen in het gebiedsontwerp en het contact met de Maas beter vormgeven. De vesting Grave is ook een Maasstad, aldus GBB. Stedenbouwkundige Paul van Kerkoerle: "Met Catharinahof (wooncomplex ouderen) is een aantal jaren geleden de eerste stap gezet om het contact met de Maas te herstellen. Oranje Bastion (nieuwbouw) is het tweede plan. De vestingcontouren zullen worden 'hersteld' - met groene accenten en woningen. Als alles is afgerond is moet je een rondje vesting kunnen maken. De entree is daarom belangrijk. Wij denken aan een poort. Het bedrijventerrein willen we scheiden van het langzaam verkeer."

Ideeën en discussie
Bouwen in de uiterwaarden van de Maas is ingewikkeld en vraagt overleg met andere partijen. Toch zijn er ideeën. Van Kerkoerle: "Het Waterschap vindt onze plannen aanvaardbaar. Op de kop van de EMAB-locatie (voormalige betoncentrale, red.) is in de gebiedsvisie een hotel of appartementencomplex geprojecteerd." Een discussie over een supermarkt gaat Van Kerkoerle uit de weg: "Een supermarkt hoeft niet. Iets anders kan ook." GBB sluit hiermee aan bij uitspraken van wethouder Eric Daandels (CDA) en nieuw regeringsbeleid: gemeenten moeten zorgdragen dat detailhandel in de binnensteden blijft.


Stedenbouwkundige Paul Kerkenoerle in gesprek met belangstellenden tijdens presentatie gebiedsvisie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant