De prachtige kloostertuin van het klooster in Sint Agatha.
De prachtige kloostertuin van het klooster in Sint Agatha.

IVN-Cuijk viert 25-jarig bestaan met activiteiten rond klooster

Kunst en cultuur 55 keer gelezen

SINT AGATHA/CUIJK | Op zondag 29 mei worden door IVN-Cuijk De Groene Overlaat en het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven in Sint Agatha, activiteiten aangeboden in verband met het '25-jarig bestaan van IVN-Cuijk'.

Het programma is zeer divers. De kapel van het klooster, en sommige delen van het klooster staan open voor het publiek. Ter plaatse kan het publiek uitleg krijgen over het Erfgoed, en de andere activiteiten, in delen van het klooster. Bovendien verzorgt IVN- "De Groene Overlaat" activiteiten voor jong en oud, zoals rondwandelingen met een gids in de kloostertuin en door het Maasheggenlandschap.
Er is tevens een fietstocht die via het tijdelijk, speciaal voor de gelegenheid varende voetveer 'Zeldenrust' van Sint Agatha naar Middelaar en via de pont in Cuijk weer terug naar Sint Agatha voert. Er zijn enkele fietsen te leen, maar het publiek wordt geadviseerd zijn of haar eigen fietsen mee te brengen. Andere bezienswaardigheden bij het klooster zijn een imkerij, boekbinderij en bierbrouwerij. De jeugd kan zelf aan de slag bij een van de drie knutseltafels.
De activiteiten van IVN-Cuijk zijn zondag 29 mei van 11.00 tot 17.00 aan de Kloosterlaan 24 in Sint Agatha. Startbloktijden zijn 11, 13 en 15 uur. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant