Kunstwerk van Carole Witteveen, die tot en met 5 juni exposeert in Velp.
Kunstwerk van Carole Witteveen, die tot en met 5 juni exposeert in Velp.

'De gesloten Tuin' tot en met 5 juni in Kunst in het Kerkje

Kunst en cultuur 165 keer gelezen

VELP | Het zijn docenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en zelfstandig kunstenaars. Carole Witteveen en Carel Lanters geven hun expositie het thema: 'Hortus Conclusus'. Deze vindt expo vind tot en met zondag 5 juni plaats in het Kunstkerkje in Velp.

De vertaling van Hortus Conclusus is 'de gesloten tuin'. Voor de kunstenaars betekent het een 'kabinet van gedachten omgezet in beelden, tekeningen en schilderijen'. De titel is rechtstreeks verbonden met de middeleeuwse kloosters uit de achtste eeuw. Het Vincentiuskerkje (Kunst in het Kerkje) in Velp stamt uit de elfde eeuw en ligt tussen twee kloosters in. Een plek voor rust en bezinning en nu zeker een bezoek waard. Deze kunstenaars zijn tijdens de openingsuren zelf aanwezig.
Carole Witteveen over haar werk: "Omdat het tekenen dicht bij mijn visuele denken ligt, is het de meest eenvoudige manier om gedachten concreet te maken. Sommige tekeningen worden gevoed door de dagelijkse realiteit, anderen door verhalen, sprookjes of krantenartikelen die voldoende associaties bieden voor het samenstellen van beelden. Door contrasten te zoeken tussen vanzelfsprekendheid , vervreemding en melancholie wil ik gelaagdheden creëren die dubbelzinnig ogen".

Reconstructie
Carel Lanters (Didam,1955) heeft meerdere opdrachten in de openbare ruimte gemaakt. Maar hij integreert zijn kunst ook in het dagelijkse leven, door bijvoorbeeld straatmeubilair op een nieuwe wijze te rangschikken of te vervormen. Hij bestudeerde onlangs de vroeg-Christelijke bijbels zoals de beroemde Ierse boeken van Kells, Durrow, Armagh en Lindisfarne. Elementen hieruit reconstrueert hij om inzicht te krijgen in de beweegredenen van de 8ste eeuwse Ierse monniken. Deze houten sculpturen, reliëfs en schilderingen laat hij in het Kunst in het Kerkje zien.
'Hortus Conclusus' is op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur in Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefweg 1 in Velp. Toegang is gratis. Meer informatie: www.kunstinhetkerkje.nl. De muzikale opening van deze expositie is zaterdag 21 mei om 16.00 uur (gratis toegankelijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant