Catherine Delasalla treedt zondag op in de Mariakapel.
Catherine Delasalla treedt zondag op in de Mariakapel.

Ambassadrice van het Franse chanson in Mariakapel Holthees

Kunst en cultuur 164 keer gelezen

HOLTHEES | De Mariakapel in Holthees zal op zondag 29 mei opnieuw ondergedompeld worden in de melancholie van het Franse chanson door de warme en heldere stem van Catherine Delasalle.

De Franse chansonnière Catherine Delasalle was afgelopen jaren één van de grootste successen in de Mariakapel. Daarom komt zij opnieuw naar Holthees met een geheel nieuw programma. Zij is vooral in Frankrijk en België bekend als jazz- en chansons vertolkster en wordt daar de ambassadrice van het Franse chanson genoemd. Zij wordt deze middag begeleid door Philippe Thuriot, een absolute magiër op de accordeon.
Na het succesvolle optreden van twee jaar geleden hebben veel bezoekers naar aanleiding van dat concert gevraagd of Catherine opnieuw zou kunnen komen en dan, met naast haar eigen werk, ook interpretaties van bekend werk van Jacques Brel, Edith Piaf, Pierre Barouch, Jean Renoir en anderen. Zo is een concert ontstaan met de titel 'Les Grands Oiseaux' (de grote vogels). De grote vogels zijn voor Catherine de nomaden, zigeuners en reizigers net als Catherine zelf. Zij inspireerden haar en namen haar mee naar het niet-alledaagse. Daarnaast zijn er 'de grote reizigers van de ziel', zoals Virginia Woolf, Bob Dylan, Leonard Cohen, Jacques Brel en Serge Gainsbourg waarop de teksten en muziek van Catherine zijn gebaseerd. Zowel de mensen die van meeslepende muziek als degenen die van poëzie houden, kunnen hun hart ophalen. De performance van Catherine, maar ook haar verhalen, zijn uniek en ontroerend.
Kaarten à 12,50 euro zijn te reserveren op www.mariakapel.nl of telefonisch via (0478) 63 63 90 of 63 69 48.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant