Antoon Splinter volgt Ben Buiting op als wethouder in Bergen.
Antoon Splinter volgt Ben Buiting op als wethouder in Bergen.

Antoon Splinter volgt Ben Buiting op als wethouder in Bergen

Politiek 417 keer gelezen

BERGEN | Wethouder Ben Buiting (CDA) moet om gezondheidsredenen zijn werkzaamheden voor de
gemeente Bergen gaan neerleggen. Hij zal blijven functioneren tot in zijn opvolging is voorzien en daarmee een bijdrage leveren aan het inwerken van zijn opvolger. Het CDA draagt Antoon Splinter voor als nieuwe wethouder. De Wellenaar is vanaf 1 september beschikbaar voor deze nieuwe uitdaging.

Drs. Antoon Splinter is 53 jaar en woont sinds 1993 in Well. Hij is getrouwd en heeft 3 kinderen. Hij sport zeer regelmatig (paardrijden, hardlopen en zwemmen) en geniet van het buiten zijn in de natuur. Daarnaast sleutelt hij graag aan klassieke auto's. Na een studie biologie in Utrecht en een loopbaan binnen de financiële dienstverlening is hij sinds 2006 zelfstandig ondernemer. Bestuurlijk is hij actief als voorzitter van Lijn 83 Primair Onderwijs en de Stichting Militair Ruitersport Centrum 'Marcroix' in Amersfoort. Sinds geruime tijd is de heer Splinter actief binnen het CDA Bergen, onder meer als lid van de commissie Samenleving.
Bij monde van fractievoorzitter Jacob Knoops betreurt het Bergense CDA het besluit dat wethouder Buiting heeft moeten nemen: "Het is voor de gemeente, het CDA en voor Ben persoonlijk jammer dat hij deze bestuursperiode niet kan vol maken. We zijn hem dankbaar voor zijn inzet en de resultaten die hij voor Bergen heeft geboekt. Tegelijkertijd kijken we vooruit en zijn we verheugd met Antoon Splinter verder te kunnen werken aan de leefbaarheid van onze gemeente."

'Betreuren vertrek'
Het Bergense college van B en W laat weten kennis te hebben genomen van het besluit van wethouder Buiting om vanwege gezondheidsredenen zijn functie ter beschikking te stellen. "Wij betreuren het vertrek van wethouder Buiting maar hebben respect voor zijn besluit gebaseerd op de keuze voor zijn gezondheid. Ook hebben wij waardering voor de keuze van het tijdstip van vertrek: zodra voorzien is in zijn opvolging. Het afscheid zal nog nader ingevuld worden, doch het college bedankt nu al de heer Buiting voor de collegiale samenwerking", aldus een woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant