De gemeenteraad van Boxmeer wil per 1 juli einde aan geheimhouding op Hansa-dossier. (foto boven: Diana Derks)
De gemeenteraad van Boxmeer wil per 1 juli einde aan geheimhouding op Hansa-dossier. (foto boven: Diana Derks)

'Per 1 juli geen geheimhouding meer op Hansa-dossier'

Politiek 101 keer gelezen

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer wil per 1 juli een einde aan de geheimhouding op het Hansa-dossier. Alle raadsfracties droegen donderdagavond het college van B en W op om openheid van zaken te geven als binnen vijf weken de initiatiefnemers van de specialistische kankerkliniek niet met een concreet voorstel komen. De Boxmeerse burgemeester Karel van Soest zegde dit toe.

"We hebben de initiatiefnemers meegegeven dat we per 1 juli willen weten hoe de vlag erbij hangt", aldus Van Soest. Als er geen antwoord komt of een voorstel andermaal uitblijft, is er volgens de raad geen reden meer om geen openheid te geven.
Dat de geheimhouding van de stukken gaat, betekent overigens niet automatisch dat alle stukken uit het hoofdpijndossier ook openbaar worden gemaakt. "Want de belangen van de gemeente mogen niet geschaad worden", zei fractievoorzitter Johan Hermanussen van VDB/LO.
Het CDA pleitte ervoor om in de volgende raadsvergadering van 30 juni een definitief besluit te nemen. Fractievoorzitter Judith Logtens (VVD) sprak haar tevredenheid uit 'dat er eindelijk uitzicht is op een openbare behandeling van dit dossier'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant