'Kermes is bedoeld om te tonen hoe gastvrij de Turkse gemeenschap is.' (foto: Diana Derks)
'Kermes is bedoeld om te tonen hoe gastvrij de Turkse gemeenschap is.' (foto: Diana Derks)

'Zo gezellige' Kermes in Cuijk dit jaar twee dagen

Kunst en cultuur 127 keer gelezen

CUIJK | De Ahmet Yesevi Moskee in Cuijk houdt in het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 mei weer de jaarlijkse Kermes. Opnieuw is de samenwerking gezocht met omliggende verenigingen. Nieuw is dat de Kermes twee dagen duurt. "Omdat het zo gezellig is", onderstreept moskeevoorzitter Mehmet Sahintürk.

De Kermes, die zich het beste laat omschrijven als de Turkse kunst- en cultuurdagen, kent een braderie en de moskee opent de deuren voor iedereen die het gebedshuis van binnen wil zien. Zowel op zaterdag als zondag kan het middaggebed (13.41 uur) worden bijgewoond. "En we hebben verschillende kraampjes, waar allerlei traditionele lekkernijen worden verkocht", vertelt Emine Akkaya van de vrouwenbeweging. "Verder is er muziek en op zondag kunnen kinderen en volwassenen meedoen aan de workshop Ebru-kunst. Wat ze maken, kunnen ze ook mee naar huis nemen."
Sahinturk vult aan: "De Kermes is inmiddels een mooie en gezellige traditie. Graag willen wij mensen uit de regio laten zien hoe gastvrij de Turkse gemeenschap is. Op zaterdagavond gaan we ook wat langer door."
Kinderen kunnen zich laten schminken of zich vermaken op één van de springkussens op de Galberg, die beide dagen vanaf 10.00 uur wordt afgesloten voor autoverkeer. Bezoekers van de open dag kunnen eveneens een bezoek brengen aan kinderboerderij 't Ganzenbos. "We houden een rommelmarkt. De opbrengst van de spulletjes die we verkopen is bestemd voor de kinderboerderij", vertelt Rieky van der Wijst van 't Ganzenbos. "Op zaterdag is er tussen 14.00 en 16.00 uur een knutselactiviteit voor kinderen en op zondag komt er om 13.00 uur een speciale dierengast."
Ook jeu de boulesvereniging Amicale (zaterdag en zondag; 10.00 tot 15.30 uur) en Kinderdagverblijf De Kukel (alleen op zaterdag; 10.30 tot 13.30 uur) houden enkele activiteiten. De toegang tot de Kermes en overige activiteiten is gratis.



Kermes: activiteiten en traditionele gerechten aan de Galberg in Cuijk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant