Steenstraat-Noord: 'Nooit meer in schoenen projectontwikkelaar stappen'

Politiek 80 keer gelezen

BOXMEER | De gemeenteraad van Boxmeer heeft donderdag unaniem ingestemd met een fikse prijsverlaging op de commerciële ruimten onder het appartementencomplex aan de Steenstraat-Noord in Boxmeer. "Als er een les moet worden getrokken uit dit voorstel, is dat een gemeente nooit meer in de schoenen van een projectontwikkelaar mag stappen", aldus VVD-fractievoorzitter Judith Logtens.

Het complex aan de Steenstraat-Noord blijkt ruim twee jaar na de oplevering een blok aan het been van de gemeente, dat nu twintig procent korting geeft op de verkoopprijs van de vier ruimten, die in totaal duizend vierkante meter bedragen en een originele totaalwaarde van 1.800.000 euro kenden. Door het besluit schrijft de gemeente in één klap 359.000 euro af. Han Welbers van PK was kritisch: "Dit hele grapje heeft de burgers van Boxmeer al 600.000 euro gekost. We stemmen in met de verlaging. Maar met pijn in het hart, anders kost het ons nog meer."
De raad stemde verder in met een amendement dat het college opdraagt 'meerdere alternatieven te onderzoeken om een spoedige verkoop te bewerkstelligen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant