'We Want You 2016' beleeft op zaterdag 4 juni de tweede editie. (foto: MV Juliana)
'We Want You 2016' beleeft op zaterdag 4 juni de tweede editie. (foto: MV Juliana)

Haps is helemaal klaar voor 'We Want You 2016'

Kunst en cultuur 334 keer gelezen

HAPS | De stembanden zijn in optima forma, de instrumenten zijn gepoetst en gesmeerd, de techniek is er klaar voor, de presentatrice is er klaar voor en sporthal De Stappert is er klaar voor. Kortom: Haps is er klaar voor. Muziekvereniging Juliana staat muzikaal in de startblokken om van het evenement 'We Want You (WWY) 2016', op zaterdag 4 juni, een ongekend muziekfeest te maken.

Het is de tweede editie van de talentenjacht die in 2012 voor de eerste keer, met groot succes, door de muziekvereniging uit Haps werd georganiseerd. Ruim duizend bezoekers trok deze eerste editie en het ziet er naar uit dat dit bezoekersaantal wederom gehaald gaat worden. De insteek is om een breed publiek kennis te laten maken met muziekvereniging Juliana. De vereniging profileert haar zich duidelijk mee. Voor iedereen die een binding met Haps heeft, stond de mogelijkheid open om zich aan te melden voor deze unieke talentenjacht. Er kon uit een lijst van 31 nummers gekozen worden en het resultaat van de aanmelding is op 4 juni te aanhoren. Op een prachtig podium in de sfeervol ingerichte en verlichte Stappert treden de WWY 2016-deelnemers in de spotlights op met de gezonde, olympische gedachte 'Meedoen is belangrijker dan winnen'. Maar dat wil niet zeggen dat er gestreden zal worden om de exclusieve 'We Want You 2016'-trofee.

Avondvullend programma
De deuren van De Stappert gaan zaterdag om 19.00 uur open. Bij binnenkomst ontvangt iedereen een stemformulier. Er zijn geen gereserveerde plaatsen. De show gaat, na een opwarmer van DJ Emiel van Benthum, om 20.15 uur van start. Presentatrice Anke van Tilburg leidt het publiek vervolgens door het avondvullende programma heen:
Skyfall: Marina Cornelissen; Pianoman: Piet Thijssen; Echte Vrienden: Lisette Weemen en Otto Riemens; This is what it feels like: Luigi Nabuurs; Only Teardrops: Colinda Hesen; Mag ik dan bij jou: Jara Thijssen; This is my Life: Miranda van Bakel; K3-medley: Marleen, Joyce en Maaike; Streets of Philadelphia: Jeroen Goossens; Uptown Funk: Kirstie Geurts en Finn Venbrux; Rood: Hans van Duijvenvoorde; Sweet Caroline: Rob van der Heide; Una Paloma Blanca: Maurits Hendriks en Proud Mary: Jori van Gemert. In deze volgorde treden de deelnemers op en strijden zij om de trofee. De deelnemers nemen plaats in de Bleu Room, waar regelmatig naar overgeschakeld wordt. In de pauze is er een muzikaal intermezzo van Slagwerkgroep Juliana.
Nadat het publiek heeft genoten van deze artiesten is de hoogste tijd dat er gestemd gaat worden. Zowel de vakjury (bestaande uit twee uitermate deskundigen uit de muziekwereld afkomstig uit Tiel en Arnhem) als de publieksjury gaat stemmen. In de finale staan de drie deelnemers met de meeste stemmen van de publieksjury en de hoogste punten van de vakjury en uiteindelijk komt de winnaar tevoorschijn.

Algemene informatie
Kaarten voor 'We Want You 2016' zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan de Parrallelstraat 36, Haringsestraat 2a en Bogaersstraat 2d in Haps. Toegangskaarten in de voorverkoop (die op 4 juni om 12.00 uur eindigt) kosten 6,00 euro. Aan de kassa kost een kaart 8,00 euro. Meer informatie over 'We Want You' in Haps via www.mvjuliana.nl en www.facebook.com/muziekverenigingjuliana.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant