De gemeenteraad van Gennep heeft het laatste woord over de financiën. (archieffoto: Ingrid Driessen)
De gemeenteraad van Gennep heeft het laatste woord over de financiën. (archieffoto: Ingrid Driessen)

Gennep: financiële ruimte voor nieuw beleid

Politiek 152 keer gelezen

GENNEP | Het college van B en W van de gemeente Gennep heeft de Voorjaarsnota 2016 en de eerste trimesterrapportage 2016 vastgesteld. De financiële positie biedt naar eigen zeggen ruimte voor nieuw beleid.

In de voorjaarsnota, de voorbode van de nieuwe begroting, is geld opgenomen voor onder andere het Gennepse speerpunt toerisme, de uitvoering van het parkeerbeleidsplan, gezondheidsbevordering en de viering van 400 jaar stadhuis. Daarnaast reserveert de gemeente een fors bedrag voor het onderhoud van wegen en bermen. De gemeente streeft ernaar de lasten voor de inwoners alleen trendmatig te verhogen. Mogelijk blijven deze lasten gelijk of zullen ze zelfs dalen, omdat de rioollasten lager worden. Het komend halfjaar stelt de gemeente de nieuwe begroting op. Voor 2017 wordt nog rekening gehouden met een tekort. Dit heeft te maken met incidentele uitgaven. Voor de jaren erna kent de gemeentelijke begroting een positief saldo.

Laatste woord
De gemeenteraad van Gennep bepaalt uiteindelijk welke keuzes worden gemaakt om de gemeentelijke financiën goed op orde te houden. Op dinsdag 7 juni staan de voorjaarsnota en de eerste trimesterrapportage op de agenda van de commissie. De gemeentelijke begroting voor 2017 wordt in november aan de raad voorgelegd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant