Ossebraadfeest: drie dagen feest in Ottersum.
Ossebraadfeest: drie dagen feest in Ottersum.

Ottersum draait warm voor ossebraadfeest

Kunst en cultuur 179 keer gelezen

OTTERSUM | Voor en door Ottersummers. Dat is het motto van de modeshow die ook dit jaar niet ontbreekt op het Ossebraadfeest, dat van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni gehouden wordt in Ottersum.

Na de succesvolle Beierse modeshows van de afgelopen jaren achtte de organisatie de tijd voor iets nieuws op de catwalk. Droegen de Ottersumse mannequins in voorgaande edities kleding van Duitse modehuizen, anno 2016 zijn de producten allemaal in Ottersum vervaardigd.

Per opbod
Onder de bezielende leiding van initiatiefneemsters Mayke Lamers, Ellen Janssen en Henny Wikkers werden in zes workshopavonden schorten, koksmutsen voor volwassenen en kinderen, sjaals, stokpaarden, stoelkussens en placemats vervaardigd in naaiatelier Unique in Ottersum.
Mannen en vrouwen hadden een inbreng bij de productie van de unieke artikelen die op Ossebraadzondag (5 juni) worden geshowd op de catwalk. "Vervolgens wordt alles per opbod verkocht door twee veilingmeesters", zegt Mayke Lamers.
De netto-opbrengst komt ten goede aan het dorp. "Welk Ottersums doel dat is, maken we later bekend", zegt Roel Smits van de Maskotters.
Meer informatie over de modeshow en het Ossebraadfeest op www.maskotters.nl en de Facebookpagina

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant