Munstmeester Rob van Veen komt naar Boxmeer.
Munstmeester Rob van Veen komt naar Boxmeer.

'Ik geef (op 28 en 29 mei) demonstraties en verkoop ik Tin'

Kunst en cultuur 193 keer gelezen

Mijn naam is Rob van Veen en ik ben de Rijdende Tinnengieter uit Grave. Sinds 2002 ben ik bezig met het maken van verschillende producten in Tin, zoals bijvoorbeeld: sleutelhangers, kleine diertjes, schaakspellen enzovoort. Hiermee geef ik demonstraties en verkoop ik Tin op locatie (beurzen en evenementen). 

In 2015 heb ik voor het 1200 jarig bestaan in Hedel een gedenkmunt gemaakt van Tin. In Hedel wilde men graag met de kinderen op school ook een munt maken. Het maken van een munt in Tin werd te kostbaar. Dus kwam ik op het idee om een munt van klei te maken. Hiervoor is een stempel gemaakt waarmee de kinderen dezelfde afdruk van de munt in klei konden maken. Dit vonden zij erg leuk om te doen. 
Dit jaar was het Historisch Festijn in Grave en heb ik samen met kinderen ook weer een munt van klei gemaakt met het logo van Grave.
Ook hier was weer veel belangstelling voor.

Op 28 en 29 mei sta ik in Boxmeer bij de Vaart Processie. Hiervoor zijn twee soorten stempels gemaakt waarmee de kinderen (en de grote mensen) ook een munt van klei kunnen maken. 

Ik hoop u dan te zien.

Met vriendelijke groet,

Rob van Veen
De Rijdende Tinnengieter 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant