Toon Hendriks (links) en Martien Hendriks maken zich zorgen over toekomst van de Overloonse kerk. (foto: Albert Hendriks)
Toon Hendriks (links) en Martien Hendriks maken zich zorgen over toekomst van de Overloonse kerk. (foto: Albert Hendriks)

Informatieavond over toekomst Overloonse kerk

Religie 626 keer gelezen

OVERLOON | De kerk in Overloon verkeert al enige maanden in crisis. De beheercommissie van de kerk heeft begin dit jaar uit onvrede over bepaalde zaken haar activiteiten opgeschort. Intussen is die beheercommissie door het parochiebestuur van haar taken ontheven. Bij een gebrek aan vrijwilligers is de kerk (tijdelijk) dicht. De dorpsraad houdt op woensdag 1 juli een informatieavond over de toekomst van de kerk.

Veel vrijwilligers, en dan met name acolieten en kosters, zijn de afgelopen maanden opgestapt. De gevormde (interim) beheercomissie en het parochiebestuur hebben daarna getracht nieuwe vrijwilligers te vinden, maar dat is tot nu toe niet gelukt. Dat heeft er weer toe geleid dat de pastoor besloten heeft de reguliere zondagse diensten in Overloon op te schorten. De H. Theobalduskerk in Overloon is hierdoor op dit moment op zondag dicht.

Informatieavond
Het gaat om een tijdelijk sluiting. Althans, als het aan een groep Overloners ligt. Zij willen niet (langer) passief toekijken 'bij deze neerwaartse spiraal' en organiseren daarom in overleg met de Dorpsraad een informatieavond voor iedereen die zich betrokken voelt bij de kerk in Overloon. "Gepoogd wordt die avond wegen te vinden om uit het dal omhoog te klimmen", aldus Martien Hendriks namens de bewoners.
De informatieavond zal op woensdag 1 juni om 20.00 uur gehouden worden in De Pit, 14 Oktoberplein 2 in Overloon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant