Boxmeerse Vaart 2016: 'Maken traditie tot iets groots.'
Boxmeerse Vaart 2016: 'Maken traditie tot iets groots.'

'Kunnen terugzien op zeer geslaagde Boxmeerse Vaart'

Religie 133 keer gelezen

BOXMEER | De Stichting Comité Boxmeerse Vaart kijkt met tevredenheid terug op een andermaal geslaagde editie van de Vaart. Dank aan de vele honderden deelnemers van jong tot oud, van eenling tot vereniging, die in vele uiteenlopende functies en in 42 groepen hebben meegelopen in de Boxmeerse Vaart 2016 . Zij hebben het weer tot een groots evenement gemaakt", aldus het organiserend comité.

"Met veel genoegen hebben we als Boxmeerse Vaart genoten van de enorme inzet van bekende en soms ook onbekende honderden Vaartvrijwilligers die op een of andere manier, op straat of in en rondom de Basiliek, voor of achter de schermen hebben bijgedragen tot het welslagen van de. Boxmeerse Vaart 2016. Hulde en nog eens hulde en dank voor al die belangeloze inzet en inspanningen ook om mee te lopen", vervolgt de organisatie in een persverklaring. "Dank aan alle burgerlijke en kerkelijke instanties en organisaties die tot het welslagen van de Boxmeerse Vaart 2016 hebben bijgedragen. Mede dankzij alle vrijwilligers en deelnemers kunnen we samen een prachtige oeroude Boxmeerse traditie – ja ook een nationaal monument - in stand houden en terugzien op een zeer geslaagde Vaart 2016."

'Maken het tot iets groots'
"Op deze manier maken we samen juist in gemeenschapszin, waar Boxmeer zo sterk in is, het werk van het Vaartcomité letterlijk licht. Samen maken we deze oudste Boxmeerse traditie tot iets groots en dat elk jaar weer. De weergoden waren ons ditmaal zeer goed gezind. Boxmeer ontving op Vaartzaterdag en Vaartzondag zeer vele bezoekers dankzij, het Boxmeerse Centrummanagement, STeR, het Middeleeuwse Vaartfestival, Boxmeer zingt de Vaart erin en de eeuwenoude Vaart. Er was veel applaus voor de Vaartvrijwilligers en dat applaus klonk in feite voor een ieder, ook voor u. Nogmaals hartelijk dank aan een ieder en graag tot volgend jaar", besluit de stichting, die laat weten dat de Boxmeerse Vaart in 2017 gehouden zal worden op 17 en 18 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant