Een Baileybrug over de Maas bij Cuijk tijdens de Vierdaagse-doorkomst van 1950.
Een Baileybrug over de Maas bij Cuijk tijdens de Vierdaagse-doorkomst van 1950.

Tentoonstelling FAD Cuijk over 100ste Vierdaagse van Nijmegen

Kunst en cultuur 559 keer gelezen

CUIJK | Op zondag 12 juni, tijdens Cuijk Keigoed, wordt om 11.00 uur bij de Fotoarchiefdienst (FAD) in de Kerkstraat te Cuijk de tentoonstelling 'Cuijk en de 100e Vierdaagse' geopend. Deze opening zal verricht worden door drie doorgewinterde Cuijkse Vierdaagselopers.

Al sinds 1929 is Cuijk etappeplaats voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar alweer voor de 81ste keer. De tentoonstelling laat met foto's, films en overig materiaal de geschiedenis van het grootste wandelevenement ter wereld zien en de rol die 'De Dag van Cuijk' inneemt bij de wandeltocht. Maar ook de jaarlijkse Vierdaagsefeesten en Cuijkse lopers die in het verleden deelnamen, komen aan bod bij deze tentoonstelling. Verder wordt veel aandacht besteed aan de pontonbrug, die sinds 1935 over de Maas ligt en voor de jubileumeditie 'extra cachet meekrijgt'. Wandelaars gaan op vrijdag 22 juli in Cuijk onder een vijf meter hoge baileyboog door en aan de Middelaarse kant van de Maas een baileypijler van twaalf meter hoogte passeert. "Deze speciale brug is een initiatief van de geniecompagnie, dat iets speciaals wilde doen voor de 100ste editie", aldus burgemeester Wim Hillenaar.
De FAD is op zondag 12 juni geopend van 11.00 tot 16.30 uur en vervolgens tot begin september te zien. Tijdens de Vierdaagseweek zijn er extra openingstijden. De entree is gratis.
Op zaterdag 2 juli wijdt Omroep Gelderland overigens een extra uitzending aan de pontonbrug bij Cuijk.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant