Het Berlage Saxophone Quartet komt naar Velp.
Het Berlage Saxophone Quartet komt naar Velp.

Jong talent speelt klassieke muziek in het Kunstkerkje Velp

Kunst en cultuur 69 keer gelezen

VELP | Het Berlage Saxophone Quartet speelt op zondag 12 juni een gevarieerd programma klassieke muziek in het Kunstkerkje in Velp. Mede door de keuze van de ingetogen werken zal dit zeer mooi klinken in het kerkje.

In het Berlage Blok, een studentenwoning van het Conservatorium van Amsterdam, werd in september 2008 door vier bevlogen saxofonisten het Berlage Saxophone Quartet opgericht. Ze werden gecoacht door hun docent Arno Bornkamp, leden van het Alban Berg Kwartet en het Koninklijk Concertgebouworkest.
De jury van het Dutch Classical Talent Festival roemde het kwartet om zijn 'muzikale speelplezier, natuurlijke flair, loepzuivere en ambachtelijke spel, waarin ze zoeken naar het uiterste'. Het kwartet toont graag zijn veelzijdigheid aan een breed publiek met eigen arrangementen en werken uit verschillende eeuwen en stijlen. De vier musici sleepten al snel meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartettenconcours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2013 werd het kwartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. In december nog viel hen de Kersjesprijs 2015 ten deel, vanwege hun uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van kamermuziek. Frank van Dorst, programmamaker van het Kunstkerkje, werd direct enthousiast toen hij dit kwartet hoorde op het festival 'Muziek op de Dommel' in Eindhoven vorig jaar.
Het concert is zondag 12 juni om 14.30 uur in het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1 in Velp. Meer informatie en kaarten à 12,50 euro via de website www.kunstinhetkerkje.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant