Sjaphanto en Hebert Guntlisbergen van Boxmeers Tapijthuis. (foto: Diana Derks)
Sjaphanto en Hebert Guntlisbergen van Boxmeers Tapijthuis. (foto: Diana Derks)

'Na 32 jaar ben ik toe aan nieuwe uitdaging'

Zakelijk 2.106 keer gelezen

BOXMEER | Het Boxmeers Tapijthuis is al meer dan veertig jaar een begrip in Boxmeer en omliggende regio op het gebied van vloeren, tapijten en woningtextiel. Het familiebedrijf werd opgebouwd en verder ontwikkeld door Sjaphanto en Herbert Guntlisbergen. Aan die vanzelfsprekende twee-eenheid komt na de zomer een einde, want Sjaphanto stapt per 1 september uit de zaak. "Ik heb 32 jaar binnen gezeten en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik word vertegenwoordiger en ga voortaan elke dag de weg op."

Het Boxmeers Tapijthuis werd in 1972 opgezet door hun beider ouders. Eerst Sjaphanto en vier jaar later broer Herbert stapten later in de zaak. "We zijn hier allebei op jonge leeftijd begonnen en zijn eigenlijk letterlijk voor de leeuwen gegooid. Ik word bijna vijftig jaar en heb al vaker gezegd dat ik een nieuwe uitdaging wilde. Het is min of meer nu of nooit", vervolgt Sjaphanto. Hij lacht: "En het wordt dus nu."
Hij benadrukt 'actief te blijven in de branche'. "Want ik begin een agentschap in stockgoederen, zoals tapijten, tapijttegels en Novilon. In principe wil ik er nog twee agentschappen erbij, bij voorkeur ook in collectiegoederen."

Nadrukkelijker
Broer Herbert is zelf 28 jaar werkzaam in de zaak. Zijn beeltenis hangt, net als die van Sjaphanto en de medewerksters Linda en Lizette, op de gevel van het pand aan de Sint Anthonisweg. Herbert gaat dus nóg meer het gezicht vormen van de Boxmeerse woonwinkel. "Sjaphanto en ik hadden natuurlijk allebei onze eigen taakverdeling", legt Herbert uit. "Hij meer voor en ik meer achter de schermen. Dat zal anders worden. Klanten zullen mij nog meer in de zaak te zien krijgen."
Een nieuwe rechterhand krijgt Herbert ook, laat hij weten. "We hebben een jonge jongen aangenomen. Nadat Sjaphanto aangaf te zullen vertrekken, hebben we een profielschets op laten stellen en daar kwam uit naar voren dat het om een jong persoon moest gaan. Niemand die hier werkt, is jonger dan 42. Onze nieuwste kracht is 25 jaar oud en komt eveneens uit de verkoop. Hij is helemaal op de hoogte van de digitale ontwikkelingen, weet om te gaan met social media en weet wat er leeft onder jongeren. Op den duur zal hij steeds meer taken van mij gaan overnemen."

Toekomst
De toekomst van het Boxmeers Tapijthuis ziet het tweetal met veel vertrouwen tegemoet. "Sjaphanto gaat, maar we zullen op dezelfde voet verder gaan. Het beleid wordt ook niet anders. We blijven samenwerkingen zoeken en zitten bovenop nieuwe ontwikkelingen. Op den duur zal ik natuurlijk wat meer zaken naar mijn eigen hand gaan zetten", vertelt Herbert.
Sjaphanto tot slot: "Ik word ambassadeur van het Boxmeers Tapijthuis. En als er iets is, kan Herbert me altijd bellen. Er is ook een zakelijk belang, want het pand blijft van ons allebei. Mijn vertrek zal geruisloos gaan. Ons team is al twintig jaar in tact, dus voor klanten verandert er niets."

Info: Boxmeers Tapijthuis, Sint Anthonisweg 6, Boxmeer, tel. (0485) 573 112, info@boxmeerstapijthuis.nl, boxmeerstapijthuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant