Sint Janstoren in Sambeek.
Sint Janstoren in Sambeek.

Geschiedenis ligt in Sambeek letterlijk onder je bord

Kunst en cultuur 303 keer gelezen

SAMBEEK | Een opmerkelijke activiteit van Sambeeks Heem dit jaar. Tijdens het Sint-Jansweekend van zaterdag 18 en zondag 19 juni brengt de historische stichting van Sambeek een set van vier placemats uit onder de titel 'De geschiedenis ligt onder je bord'.

Op de voorkant van de placemats staan vier verschillende routes door het dorp aangegeven, die langs allerlei bijzondere plekken voeren. Op de achterzijde wordt een korte historische toelichting gegeven. Wie 's morgens bedenkt om later die dag een leuke wandeling door Sambeek te maken, kan de route onder zijn bord alvast bestuderen. De vier placemats zijn te verkrijgen onder de toren tijdens het Sint-Jansweekend.
De stichting '500 jaar Sambeekse toren' heeft aan de hand van de routes op de placemats een superroute met vragen en opdrachten uitgezet, bedoeld voor het gehele gezin. Degenen die deze superroute het beste volbrengen, krijgen het predicaat 'superkenner van Sambeek' toegekend en ontvangen een leuke prijs.

Torenbeklimmen
Tijdens het Sint-Jansweekend vinden uiteraard ook weer de gebruikelijke activiteiten plaats. Op zaterdag 18 juni is om 18.30 uur de wijding van de Sint-Janskransen aan de voet van de toren, gevolgd door een Zomeravondconcert door harmonie Semper Unitas. De toren is ook te beklimmen. Dat weekend wordt ook het Sint-Jansbrood, een unieke lekkernij, gebakken en verkocht. Eveneens is een kleine expositie te bezichtigen over verdwenen winkels in Sambeek. De plechtige eucharistieviering is op zondag 19 juni om 10.30 uur. Aansluitend wordt verteld over de traditie van de Sint-Janskransen. Info: www.everyone.com/torenfeesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant